About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Energiestudie studentenresidentie Camilo Torres

2010
VERBRUGGEN, Jenny
Master in de industriële wetenschappen

Trefwoorden:

Abstract :
In 1968 werd in opdracht van KULeuven de studentenresidentie Camilo Torres gebouwd. Vandaag behoort het gebouw nog steeds tot een van de vele studentenresidenties van de KULeuven. Camilo Torres bestaat uit twee gelijkaardige aparte gebouwen. Beide beschikken ze over een groot aantal studentenkamers en een aantal volwaardige appartementen.
Wanneer men het gebouw ziet is snel duidelijk dat het vandaag de dag niet meer voldoet aan de alsmaar strenger wordende energieprestatie-eisen. Dit blijkt ook duidelijk uit de hoge energiekosten. Wat vooral opvalt is het gebruik van enkel glas en de koudebruggen onder ieder raam. Ook het betonrot dat verspreid is over heel het gebouw voorspelt niet veel goeds. In dit eindwerk zal getracht worden een oplossing te zoeken voor het grote energieverbruik.
De huidige situatie van één van de gebouwen wordt getoetst aan de verschillende energieprestatie-eisen met behulp van de EPB-software. Aan de hand van het verkregen E- en K-peil wordt meteen duidelijk dat het gebouw zeer veel energie verbruikt. Stap voor stap worden mogelijke oplossingen ingegeven in de EPB-software. Hierdoor wordt hun effect op het energieverbruik van het gebouw duidelijk. Het uiteindelijke doel hierbij is dat het gebouw voldoet aan het door de overheid opgelegde maximale E-peil E80 en
K-peil K45.
Voor het andere gebouw wordt een EPC-proefcertificaat opgesteld. Een EPC is sinds 1 november 2008 in principe verplicht bij verhuur van woningen. Toch zijn er nog vele gebouwen zoals Camilo Torres die hier nog niet over beschikken. Daarom is het interessant de invoergegevens voor het EPC te verzamelen.

Full text:
File Size Type Checksum
200501135_10.pdf 9 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2656 keer bekeken en 56 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VERBRUGGEN, J. (2010). Energiestudie studentenresidentie Camilo Torres. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d03530c012d0d86bb45003c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact