About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Prikklok en planningskalender

2010
MARCHAL, Benjamin
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
IT Solutions is een bedrijf dat distributiebedrijven, groot- en kleinhandel, herstel- en servicebedrijven assisteert bij het implementeren en ontwerpen van computersystemen die bedrijfsprocessen optimaliseren. Hiervoor maakt IT Solutions gebruik van het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV (Navision).

Het stageproject binnen IT Solutions bestaat uit het maken van een prikklok en planningskalender voor werknemers van een bedrijf.

Het gedeelte "prikklok" heeft volgende eigenschappen. Werknemers kunnen inchecken via een barcodelezer. Bij het in- en uitchecken moeten bepaalde gegevens bijgehouden worden, zoals het nummer van de werknemer, de datum, de begin- en eindtijd (tijd van het in- en uitchecken). Aan de hand van deze gegevens wordt het aantal gewerkte uren berekend. De registratietijden van werknemers kunnen bekeken en aangepast worden binnen Navision. Het aanpassen van de begin- en eindtijd kan enkel gedaan worden door de verantwoordelijke. Indien dit gebeurt, dan zal in een aparte tabel (logtabel) bijgehouden worden wie, wat, wanneer veranderd heeft. Zo kan eventuele vervalsing van uren worden tegengegaan.
Bij het in- en uitchecken krijgt de werknemer voor hem bedoelde boodschappen te zien. Deze boodschappen kunnen ingesteld worden binnen Navision. Je kan een éénmalige boodschap instellen alsook een boodschap die iedere dag, week, maand of jaar blijft terugkomen. Het doel is dat werknemers een informatieve boodschap kunnen krijgen, bijvoorbeeld de melding dat iemand moet langsgaan bij de bedrijfsverantwoordelijke.

Het gedeelte "planningskalender" heeft volgende eigenschappen. De personeelsdienst of manager dient een zicht te hebben op de werktijden van het personeel. Hiervoor dient de planningskalender. In deze kalender kan men binnen Navision de feestdagen en vrije dagen van het bedrijf invullen. Ook kan er een werkpatroon aangemaakt en toegekend worden aan werknemers. Er is ook de mogelijkheid om de afwezigheid of ziekte van werknemers in te geven. In de planningskalender kunnen werknemers ingepland worden van en tot een bepaalde dag. De planningskalender wordt dan opgevuld met de werktijden uit het werkpatroon van deze werknemer, rekening houdend met de vrije dagen van het bedrijf en de afwezigheid van de werknemer. De werktijden voor een bepaalde dag kunnen aangepast worden ofwel in Navision zelf, ofwel door de planningskalender te exporteren naar een Excelbestand, daar aanpassingen in te maken en daarna dit Excelbestand terug te importeren in Navision.

Het in- en uitchecken van de werknemer zal gebeuren via een webpagina die dan de gegevens in SQL server zet. Het beheren van de werktijden en planningskalender zal gebeuren in Navision door een NAV ontwikkelaar.


Full text:
File Size Type Checksum
200701005_10.pdf 709 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3029 keer bekeken en 193 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MARCHAL, B. (2010). Prikklok en planningskalender. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012d982a277b000c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact