About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Agenda beheer: van bestelling tot deployment

2010
SCHABRECHTS, Kenneth
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Sanmax heeft afsprakenbeheer.be ontwikkeld. Afsprakenbeheer.be is een webtoepassing om via het internet op een vlotte manier aan professioneel en betrouwbaar agendabeheer te doen.
Deze online agendamodule is geschikt indien de klant via een telesecretariaat (een call center om bij dokters afspraken te maken) werkt, maar ook individuele klanten kunnen gebruik maken van de online agenda.
Ruim 1000 artsen maken dagelijks gebruik van deze toepassing. Ongeveer 30% van de artsen heeft ook een eigen website, waarmee ze de agenda openstellen naar de patiënten.
Om het opzetten van zo een agenda site vlot te laten verlopen hebben de Sanmax medewerkers nood aan een transparant en gemakkelijk te gebruiken systeem. Momenteel worden bestellingen via mail verwerkt. Deze manier van werken zorgt er echter voor dat er geen duidelijk overzicht is van alle bestellingen en van de informatie die elke bestelling bevat.
Om een oplossing te bieden voor de huidige werkwijze wordt er een webapplicatie ontwikkeld in PHP. Er wordt gebruik gemaakt van het Zend Framework. De gebruikte database is MySQL. Dit is ook de meest voorkomende combinatie.
Om de agenda's te verkopen doet Sanmax een beroep op externe bedrijven. De Sanmax medewerker kan voor elk extern bedrijf een verkoper registreren op het systeem. Deze verkoper wordt dan de beheerder van het bedrijf en kan zelf verkopers aanmaken. Verkopers kunnen dan bestellingen plaatsen voor hun klant, de dokter dus met andere woorden.
Op deze manier kan de Sanmax medewerker alle informatie op één locatie terugvinden in een overzichtelijk formulier. De verkopers kunnen hun bestellingen dan weer makkelijk plaatsen en het verdere verloop opvolgen.
Als een bestelling geplaatst is, wordt er een site opgezet met alle gegevens. Deze site fungeert als de site van de dokter, waarin men ook de link naar de agenda kan terugvinden.
De template hiervoor is echter verouderd. De nieuwe template zou een frisse uitstraling moeten krijgen en verbeterde functionaliteit.
Het opzetten van de site zou voor de Sanmax medewerker sneller en eenvoudiger moeten kunnen. De dokter heeft daarna bijna volledige controle over de informatie en lay-out van zijn site.
De dokter zal de site dus kunnen aanpassen naar zijn smaak.

Full text:
File Size Type Checksum
200601058_10.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2871 keer bekeken en 238 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SCHABRECHTS, K. (2010). Agenda beheer: van bestelling tot deployment. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012db72e1b0e0039.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact