About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

End-To-End Ratio bepaling en State Machine Diagram transformatie

2010
THEUNIS, Raf
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
KBC is een onafhankelijke multikanaal bank-verzekeraar voor particulieren en middelgrote ondernemingen in BelgiŽ en Centraal-Europa. De stage die ik hier heb afgerond, bestond uit twee opdrachten.
Binnen KBC ICT Services maken ze gebruiken van de Wondermachine. Dit is een codegenerator, ontwikkeld door KBC zelf. We hebben onderzocht hoeveel een ontwikkelaar nog manueel moet programmeren om een transactie (de overgang van het ene scherm naar het volgende) werkende te krijgen. Het probleem zit hier echter in het feit, dat de gegenereerde code en de manueel geschreven code in dezelfde sourcebestanden zitten. Het spreekt voor zich dat wanneer er minder manueel geschreven code aanwezig is, er ook gemakkelijker kan gemigreerd worden naar een hogere frameworkversie (door regeneratie). De opdracht bestond er dus uit om door de volledige mappenstructuur te gaan en voor elk bestand de E2E Ratio (End-To-End Ratio) te bepalen. Dit is dus de verhouding tussen de manueel geschreven code en de gegenereerde code. Hierdoor krijgt men een beeld van hoeveel er nu eigenlijk manueel is bijgeschreven en hoe gemakkelijk het zou gaan om deze code over te zetten naar een nieuwe versie van het framework.
Het tweede deel bestond uit het verwerken van een XMI (XML Metadata Interchange)-bestand. De informatie uit die bestand moet geÔdentificeerd worden en geconverteerd worden naar een ander XML(eXtensible Markup Language)-bestand. Dit kan dan binnen de Wondermachine (codegenerator van KBC) gebruikt worden. Dit is opnieuw ontwikkeld in een Java-applicatie, die deze XMI naar een XML omzet. We zijn een aantal keer door de XMI moeten gaan, om alle informatie die we nodig hebben te verzamelen. Uiteindelijk is er dan gebruik gemaakt van JAXB (Java Architecture for XML Binding) om te exporteren naar een XML-bestand.
Beide opdrachten zijn ontwikkeld in RAD (Rational Application Developer), geschreven in Java. Voor de tweede opdracht is er ook nog gebruik gemaakt van JDOM (om de XMI te parsen) binnen RAD.

Full text:
File Size Type Checksum
200601064_10.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2817 keer bekeken en 574 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

THEUNIS, R. (2010). End-To-End Ratio bepaling en State Machine Diagram transformatie. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012dbc895e7c0051.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact