About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

SPE Registration Solution

2010
VANDEPAER, Tony
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
SP Engineering is voornamelijk installateur van systemen voor energiewinning uit alternatieve bronnen. In deze firma worden enkele vormen van registratie nog met pen en papier ingevuld, wat ervoor kan zorgen dat formulieren niet volledig of correct ingevuld worden. Om dit op te vangen, ontstond de vraag naar een digitale oplossing die ook gebruikt kon worden om statistieken mee op te stellen.
De opdracht luidde dat ik een Linux virtual machine moest maken waarop een webserver met PHP-ondersteuning en een MySQL-database kan draaien. De web-based front-end die op deze virtual machine terechtkwam, was hoofdzakelijk bedoeld om de benaderbaarheid van de database te testen, niet om in een productieomgeving te draaien. Dit werd zo geregeld omdat de bedrijfspromotor hiervoor in de toekomst zijn eigen implementatie zal maken.
Bij het ontwerpen van de database moest ik onder andere rekening houden met het feit dat er voor enkele facetten van de administratie, zoals klantendossiers, al een registratiesysteem bestond. Het bedrijf had dus een back-log waar ik rekening mee moest houden opdat de gegevens in die systemen compatibel met elkaar, zo niet migreerbaar zijn. Om dit te verwezenlijken heb ik het ontwerp in verschillende lagen klanten, services, projecten, algemene administratie gedeeld, opdat de database op een modulaire manier opgebouwd kon worden. Op die manier kan men dan later via de applicatie van de bedrijfspromotor servicebonnen, werkpostfiches en projecten in de database opslaan, alsook event-logs en historieken van verzonden documenten raadplegen.
Na het design kwamen de algemene administratieve taken aan bod zoals het voorzien van back-ups en datareplicatie. Met behulp van de mysqldump tool kunnen data-snapshots zeer gemakkelijk en zeer snel gemaakt worden. Deze back-ups van de database worden, net zoals de rest van de netwerkomgeving, op een off-site locatie opgeslagen. Daarnaast heb ik replicatie voorzien van de lokale master MySQL-server op kantoor, naar de online MySQL-server. Tussen alle werkzaamheden door, werd ik geacht elke stap te documenteren in standard operating procedures.
De tools die ik tijdens de stageperiode het meest gebruikt heb, waren MySQL Administrator, MySQL Query Browser, MySQL Workbench en PuTTY.

Full text:
File Size Type Checksum
200700196_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1608 keer bekeken en 22 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANDEPAER, T. (2010). SPE Registration Solution. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012dbc9ed5df0056.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact