About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Optimalisatie Netwerkstructuur LITP vzw

2010
VANHEES, Tom
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
De groep LITP is een non-profit organisatie met vestigingen verdeeld over heel Limburg. Deze vestigingen zijn verbonden met de hoofdzetel in Hasselt d.m.v. VPN-boxen zodat het dataverkeer via versleutelde lijnen wordt overgedragen via een intern netwerk. Beveiliging is belangrijk binnen deze organisatie omdat men werkt met elektronische medische dossiers.
Met een personeelsbezetting van 260 personen zijn er een 170-tal computergebruikers en is elke locatie voorzien van een second-dns-server waarop samen met de replicatie van Active Directory ook plaatselijke bestanden worden opgeslagen.
Gezonde organisaties zijn voortdurend in beweging maar daardoor ook hun medewerkers. Terwijl personeelsleden vroeger meestal jaar in jaar uit in hetzelfde bureel waren tewerkgesteld, is het nu meer dan gebruikelijk dat medewerkers zich voortdurend verplaatsen binnen de organisatie en zijn verschillende locaties. Maar de eisen van de gebruiker zijn wat gebruiksgemak betreft ook sterk toegenomen. De gebruiker wil van op elke locatie gewoon kunnen verder werken aan de gegevens waaraan hij/zij de laatste keer heeft gewerkt. Ook wil de gebruiker zijn gebruikelijk uitzicht van het bureaublad op deze locaties blijven behouden.

De werknemers zijn dus vaak op verplaatsing, maar hun gebruikersprofielen en hun bestanden zijn enkel op de server opgeslagen waar hun gebruikelijke standplaats is. Bijgevolg wordt de inlogprocedure te langzaam en het openen van hun documenten verloopt ook niet zeer vlot. De opdracht van mijn stage is dan ook het zoeken naar een aangepaste inlogprocedure of een WAN-optimalisatie. De restrictie waarbij ik rekening moet houden is het bewaken van een kostprijs eigen aan een non-profitorganisatie en het blijvend bewaken van de beveiligingen van de datastroom.

De tools die ik het meest heb gebruikt tijdens mijn stageperiode van Windows Server 2003 en 2008 zijn de Active Directory, Distributed File System en Group Policy Management. De gebruikers van LITP werken met Windows XP en Windows 7.
Verder zal ik werken met Openfiler om ISCSI schijven te configureren. VMWare komt ook nog aan bod voor het testen van de virtualisatie van servers.
Scripting zal ook nog aan bod komen om te helpen bij het opstarten en afsluiten van de computers.

Full text:
File Size Type Checksum
200700773_10.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2576 keer bekeken en 91 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANHEES, T. (2010). Optimalisatie Netwerkstructuur LITP vzw. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012dbcbc03a40060.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact