About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

FORCE.COM SITES

2010
VOS, Cedriek
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Websites zijn niet meer weg te denken uit de marketingstrategie van een bedrijf. Ze bieden naast algemene informatie ook informatie over de diensten. Vaak worden ze als contactpunt en als referentie voor de professionele aanpak gebruikt.

Op dit moment maakt Adapti gebruik van een Google Site via Google Apps. Dit is een toepassing om op een eenvoudige en relatief snelle manier een website op te zetten. Jammer genoeg heeft deze een aantal beperkingen. Zo heb je niet de volledige controle over de gegenereerde code en ben je vrij beperkt in het design. Ook is de inhoud niet gescheiden van de lay-out. Verder was er nog de vraag om via Salesforce.com, een cloud oplossing voor CRM, de website te kunnen beheren.

Om dit probleem op te lossen maken we gebruik van Force.com Sites. Dit platform maakt het mogelijk om binnen Salesforce.com een website te hosten. Hiermee kan je gegevens uit de Salesforce.com omgeving halen en weergeven op de website.

Het doel van het project is het ontwikkelen van een front-end en back-end voor de website. De back-end doet dienst als CMS zodat je de inhoud op een eenvoudige wijze kan raadplegen en wijzigen. Hierdoor kunnen alle personeelsleden de website onderhouden via Salesforce.com zonder dat zij iets van webdesign of webdevelopment moeten kennen.
De front-end doet dienst als het publieke gedeelte van de website.

Deze zullen beide geprogrammeerd worden met behulp van Apex en Visualforce. De front-end zal ook voorzien worden van HTML, CSS en Javascript om de inhoud op een gestructureerde manier weer te geven.

Verder wordt er ook een Flex toepassing ontwikkeld die gaat dienen als banner voor de website. Deze wordt gebruikt om bepaalde items in de kijker te zetten. Het wordt ook mogelijk om op elke pagina andere items in de banner te tonen.

Full text:
File Size Type Checksum
200700291_10.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2582 keer bekeken en 187 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VOS, C. (2010). FORCE.COM SITES. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012dbcca69d30065.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact