About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Annual contracts for Sales Information System

2010
WITTERS, Guido
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Als opdracht voor mijn stage bij Graco heb ik de Annual Contracts applicatie voor het Sales Information System ontwikkeld.
Graco maakt gebruik van een technologie genaamd Portalomgeving voor de applicaties die gebruikt worden door de interne werknemers. Deze Portalomgeving heet Sales Information System of SIS. Binnen het SIS bevinden zich een aantal applicaties waaronder de Annual Contracts applicatie. Deze applicatie bestond al als een CGI-BIN applicatie, maar omdat Graco bezig is met het actualiseren van zijn computersystemen worden alle oude CGI-BIN applicaties (geschreven in RPG/ILE) binnen het SIS herschreven naar Java. Mijn stageopdracht bestond erin de Annual Contracts applicatie te herschrijven naar Java.
Annual Contracts zijn contracten die door de verkopers kunnen worden afgesloten met de klanten van Graco. Deze contracten zijn in principe één jaar geldig, maar men kan hier van afwijken. De contracten omvatten kortingen van één of meerdere producten in de vorm van percentages of vaste prijzen. Mijn applicatie omvat drie delen. Een eerste deel biedt de gebruiker de mogelijkheid om contracten op te zoeken op datum, klantnummer of productnummer. Een tweede deel maakt het mogelijk om nieuwe contracten met alle details in te geven in het systeem. Het laatste deel verzorgt de procedure om het nieuwe contract te laten goedkeuren door de manager van de verkoper en de departementshoofden.
Ik heb dit project ontwikkeld in Java met Eclipse als ontwikkelingsomgeving. Voorts heb ik ook nog gebruik gemaakt van HTML, JSP, JSTL, scriptlets, JavaScript, AJAX-calls, yav (een JavaScript validatietool) en SQL. De gebruikte database is een iSeries DB2/400 met iBATIS (een data mapper framework) als communicatielaag tussen de applicatie en de database. Het testen gebeurde met behulp van Apache Pluto, een Portalcontainer waarmee de Portlet op de desktop getest kan worden.

Full text:
File Size Type Checksum
200700987_10.pdf 717 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2074 keer bekeken en 45 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

WITTERS, G. (2010). Annual contracts for Sales Information System. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d7eb954012dbd5ccd99006f.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact