About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Event-registratie

2011
BOLLEN, Stijn
Professionele bachelorToegepaste Informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
Titel:
EVENT‐REGISTRATIE
Door:
Stijn Bollen

Promotoren:
Wim Rijken IT Solutions BVBA
Rita Lambrechts XIOS Hogeschool Limburg

Tal van technologische applicaties maken ons dagelijks leven makkelijker. Ook bedrijven maken dankbaar gebruik van de technologische vooruitgang. Het event‐registratieproject waar ik aan gewerkt heb, richt zich tot organisatoren van evenementen en geeft hen de mogelijkheid om het
inschrijvings en ‐registratieproces te vergemakkelijken.

Waar vroeger het inschrijven en het registreren van genodigden op evenementen een arbeidsintensief proces was, kan dit nu grotendeels automatisch verlopen. Genodigden ontvangen na inschrijving een e‐mail met barcode en met behulp van barcodescanners en labelprinters kan men de genodigden vlot binnenlaten, aanwezigheden opvolgen, badges printen enzovoort.

Het gebruik van deze applicatie biedt tal van mogelijkheden. Zo kan men het systeem bijvoorbeeld ook gebruiken voor het geven van meldingen bij het aankomen van een vip, voor het inschrijven voor seminaries of voor het aanrekenen van producten op een evenement. De applicatie maakt het voor de organisatoren ook mogelijk om informatie te verkrijgen in verband met het hele proces, van inschrijving tot aankomst.

Het programma dat IT Solutions momenteel aan organisatoren aanbiedt, Wireless Event Solution, werkt in Microsoft Dynamics NAV. IT Solutions wenst echter over te schakelen naar een eigen applicatie op maat van hun wensen en die van de vragende bedrijven. Het is deze applicatie waar ik gedurende mijn stage aan gewerkt heb.

Het volledige project, getiteld event‐registratie, staat beschreven in het gelijknamige document dat ik in opdracht van IT Solutions heb samengesteld. Hierin wordt het project geanalyseerd en het design besproken. Het opstellen van dit document gebeurde in drie stappen. Eerst werd het project besproken. Vervolgens ben ik overgegaan op het maken van de analyse. Hierin heb ik een volledige beschrijving gemaakt van de functionaliteiten waarover het programma zou moeten beschikken. In het design, dat ik vanuit de analyse heb samengesteld, wordt getoond hoe het programma eruit zal moeten zien en hoe het voor de gebruiker zal functioneren. Dit document vormt tevens de basis van het hoofdstuk design in mijn scriptie. De volgende fase van het project bestond uit het programmeren zelf. Dit gebeurde op basis van een .NET‐applicatie en als dusdanig werd er geprogrammeerd in C#.


Full text:
File Size Type Checksum
200100327_11.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1115 keer bekeken en 5 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BOLLEN, S. (2011). Event-registratie. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b439fdd366013a4a2371f0006c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact