Abstract : Titel:
PROJECT LAB SCAN TO NETWORK
Door:
Rik Geurts
Promotoren:
Danny Zeegers Analys4IT
Veerle Asaert XIOS Hogeschool Limburg
Tegenwoordig willen alle bedrijven zo snel en efficiënt mogelijk werken, hier komt veel papierwerk bij kijken. Deze documenten wil men natuurlijk ook veilig bewaren, en dit zonder veel ruimte in te nemen! Hier wilt Analys4IT een oplossing bieden, voorlopig beperkt tot de doelgroep van advocaten en zelfstandigen, door een combinatie aan te bieden van een Plustek scanner en de Ofan Workforce software. Hiermee bied het bedrijf een eenvoudige en snelle manier aan om documenten digitaal te bewaren.
Mijn taak tijdens deze stage bestaat eruit te testen hoe efficiënt het is om in een netwerkomgeving documenten te gaan digitaliseren door middel van scanning. In dit project zullen allerlei verschillende taken van een systeembeheerder aan bod komen, zoals installaties, beveiliging, back-up, enzovoort.
Het doel is om te onderzoeken of de verwerking van de dossiers snel genoeg is. Ook zal er getest worden waar de snelheid van afhankelijk is. Is het afhankelijk van de hardware? Vertragen antivirus programma's het verzenden van de dossiers naar de server? Is er een snelheidsverschil bij een lagere scanresolutie, en is de tekst hierbij nog leesbaar?
Al de testen worden samengesteld met als sleutelrol de beste combinatie te vinden tussen het type scanner, de hardware en software van het netwerk.
Tijdens dit project ga ik te werk door een klein netwerk op te zetten. Dit zal dan bestaan uit een HP Miniserver waarop Microsoft Windows Server Foundation 2008 geïnstalleerd wordt. Hieraan worden dan twee client computers aan verbonden, beide met Microsoft Windows XP. Aan deze computers zullen dan de scanners verbonden worden, een Plustek PS286 en een Plustek PS406. In deze situatie zullen er dan tests uitgevoerd worden en aan de hand van 99% tekstherkenning zal de laagst mogelijke resolutie gezocht worden.
Bijkomend zal er gekeken worden of er functies ontbreken in de Ofan Workforce software. Ook zal de Google Desktop Engine gebruikt worden voor het indexeren van de scans. Hierbij zal er gezocht worden naar een gewogen gemiddelde van scans. Dit zal gezocht worden aan de hand van factoren zoals tijd van indexering, omvang van het bestand, enzovoort.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
GEURTS, R. (2011). Project LAB scan to Network.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43a4d5e05013a78020b6f0011.
|