About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

IPhone App, verbeterjebuurt.be

2011
HAESEVOETS, Joris
Professionele bachelorToegepaste Informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
Titel:
IPHONE APP, VERBETERJEBUURT.BE

Door:
Joris Haesevoets

Promotoren:
Tom Schuyten Alfa-Zet Systems
Tristan Fransen XIOS Hogeschool Limburg


Mijn stageproject bestond uit het maken van een applicatie voor het iOS-platform, meer bepaald een iPhoneapplicatie.
De toepassing die ontwikkeld moest worden is een uitbreiding van de website verbeterjebuurt.be, die door mijn stagebedrijf ontwikkeld werd.
Op deze website kunnen mensen problemen en ideeŽn melden om de omgeving te verbeteren.

Om de drempel tot het melden van problemen en ideeŽn te verlagen werd er ook voor een mobiele toepassing gezorgd, namelijk een Androidapplicatie. Om nog meer mensen te bereiken wou het bedrijf nu ook de iPhone voorzien van zo een toepassing.

De applicatie die ik ontwikkeld heb, zorgt ervoor dat iPhonegebruikers op een eenvoudige manier problemen of ideeŽn, samen met een omschrijving en een foto, kunnen melden. Verder is het ook mogelijk een lijst van zowel jouw meldingen als meldingen in de omgeving te bekijken op je iPhone.
De problemen en ideeŽn kunnen ook gedeeld worden via een persoonlijk Facebookaccount. Op deze manier laat je al je kennissen weten waar er zich problemen bevinden en welke ideeŽn je hebt om de omgeving te verbeteren. Er kan op de ideeŽn gestemd worden om zo aan de bevoegdheden te laten zien wat de bevolking van jouw idee vindt.
Een laatste functionaliteit die ik geÔmplementeerd heb, is het toevoegen van reacties op problemen en ideeŽn. Zo kunnen ook andere mensen hun mening geven over deze meldingen.

Voor het ontwikkelen van deze applicatie heb ik gebruik gemaakt van XCode, de ontwikkelomgeving voor het maken van iOS-toepassingen, en Objective-C, de programmeertaal die hiervoor gebruikt wordt. De lay-out van de schermen was op eenvoudige wijze te ontwikkelen door gebruik te maken van Interface Builder, een handige tool van Apple waarmee men op drag-and-drop wijze snel een scherm kan samenstellen. Toch is het soms niet onverstandig schermen op te delen in code om zo de lay-out minder statisch te maken.
Nog een tool die ik gebruikt heb, was Instruments. Instruments is een tool van Apple waarmee je het geheugenbeheer van je applicatie kan bekijken. Deze applicatie toont o.a. wanneer er memory leaks voorkomen in je toepassing.

Ik heb ook gebruik gemaakt van enkele externe API's. De Facebook API, die ik gebruik voor het delen van een melding met een Facebookaccount, is zo een API.

Full text:
File Size Type Checksum
200800572_11.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1154 keer bekeken en 20 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

HAESEVOETS, J. (2011). IPhone App, verbeterjebuurt.be. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43a4d5e05013a78b234a80016.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact