About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Genk VO Access control tool
Author :
Abstract : Titel:
Genk VO Access control tool

Door:
Tom Janssens

Promotoren:
Paul Laing Ford Genk
Kris Hermans XIOS Hogeschool Limburg


Mijn project bij Ford Genk bestond erin om een website in ASP.NET verder te ontwikkelen. Hiervoor was er een framework aanwezig waarmee connecteren naar de databases, data ophalen en query's uitvoeren al mogelijk was. De bedoeling was om de website qua functies uit te breiden en een nieuwe stijl te geven. Hiervoor gebruik ik Visual Studio 2008 met het .NET Framework 3.5. Ook de AJAX Components en de AJAX Control Toolkit gebruik ik om de website een moderne, responsieve look te geven. De databases spreek ik aan via Microsoft SQL Server 2005, maar dit is in de testomgeving. In de productieomgeving is dit Microsoft SQL Server 2000.
Meer in detail heb ik een website verder ontwikkeld waarop men eerst alleen aanvragen kon indienen voor toegang tot een folder op de Netwerkdrive. Men kon deze aanvragen ook al beheren: op eigenaars-niveau en ook op administrator-niveau. Bovendien was er een homepage voorzien waarop de eigenaars van folders op de Netwerkdrive binnenkomende aanvragen kunnen beantwoorden.
Enerzijds moet het mogelijk zijn om aanvragen te kunnen doen voor toegang tot printers, applicaties, databases en servers. Daarnaast moeten de eigenaars van toegangen deze kunnen beheren. Ze moeten gebruikers kunnen toevoegen, verwijderen en aanpassen. Verder moeten ICT-administrators aan alle toegangen kunnen en deze kunnen beheren. Dat is het administratiegedeelte van de website. Er zijn dus drie grote delen: aanvragen voor toegangen, toegangsbeheer en administratie.
Anderzijds moet er naast het controleren van toegangen jaarlijks een review gebeuren van alle toegangen. Dit proces noemt men Access Control Review (ACR) en dit is een verplichting van Ford uit die moet gebeuren in al zijn organisatie-units. Vroeger werd dit manueel gedaan en dit was heel tijdsintensief waardoor het niet altijd tijdig en correct verliep.
Hiervoor heb ik een onderdeel voorzien waarbij de administrators de ACR in gang kunnen zetten. Eigenaars van toegangen worden via mail gewaarschuwd dat ze alle gebruikers moeten reviewen. Ze hebben ook de mogelijkheid om dit aan de gebruiker zelf door te geven. Aan de administrator-kant is het mogelijk om statistieken over de voortgang van de ACR te bekijken en eventueel een herinnering te sturen naar alle eigenaars als dit nodig zou zijn.
Als laatste heb ik nog enkele rapporteringstools voorzien waarmee eigenaars van lijsten en administrators gemakkelijk een samenvatting van de voortgang kunnen verkrijgen en eventueel afdrukken of opslaan naar het pdf-formaat.  
Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200800026_11.pdf 1 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelorToegepaste Informatica Applicatieontwikkeling
Degree level : Bachelor
Discipline : Applicatieontwikkeling
Grantor of degree : Xios
Department : N-TECH
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Kris Hermans
External Promotor : Paul Laing (Ford Genk)
Notes :
Embargo : false
Created : 19/10/2012 13:16
Last modified : 30/04/2013 15:56
Appears in :
2011
Views : 1206
Downloads : 4
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact