About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Q-Park Mobile App

2011
SMETS, Ruben
Professionele bachelor Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Het bedrijf Cegeka werkt nauw samen met de XIOS Hogeschool Limburg en heeft gevraagd om een proof of concept van een mobiele toepassing uit te werken om voor te leggen aan ייn van hun klanten. De klant waarover het gaat is Q-Park, een Europees bedrijf dat zich bezig houdt met de aanleg en het beheer van parkeergarages. Q-Park Nederland heeft al een statische, mobiele toepassing uitgewerkt, maar die is aan vernieuwing toe.
In een vroeger onderzoek werden enkele use-cases opgesteld die ik tijdens mijn stageperiode zal trachten uit te werken. Hoe kan de gebruiker van de toepassing mobiel betalen? Hoe kan de gebruiker dynamische gegevens ophalen, zoals bijvoorbeeld het aantal beschikbare parkeerplaatsen? Kan de gebruiker naar een parkeergarage navigeren? Hoe kan de parkeerervaring van de gebruiker aangenamer gemaakt worden?
De mobiele toepassing is ontwikkeld voor het Android platform. Dit wil zeggen dat de lay-out bestanden in XML (Extensible Markup Language) worden gemaakt en de functionaliteit van het programma in de Java programmeertaal. De database op het Android platform is een SQLite-database. De toepassing kan communiceren met een webservice. Deze wordt opgebouwd met PHP5 (Hypertext Preprocessor) en MySQL (My Structured Query Language). Het formaat om gegevens uit te wisselen tussen de mobiele toepassing en de webservice is JSON (JavaScript Object Notation).
De IDE die gebruikt wordt, is Eclipse met de ADT (Android Developer Tools) en PHP-plug-in. De webservice is een all-in-one pakket, genaamd MAMP (Mac Apache MySQL PHP).
De toepassing wordt ontwikkeld aan de hand van een agile programming methodiek, namelijk Scrum.

Full text:
File Size Type Checksum
200800168_11.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2589 keer bekeken en 73 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SMETS, R. (2011). Q-Park Mobile App. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43a4d5e05013ad5fc59e4010a.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact