About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Online dossiers

2011
Van MIERLOO, Martijn
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
ONLINE DOSSIERS

Door:
Martijn Van Mierloo

Promotoren:
Rupert Billen Concentra Digitale Media
Kris Hermans Xios Hogeschool Limburg
Dit eindwerk omvat de ontwikkeling van een webapplicatie voor Concentra Media. De verschillende webredacties beslissen nu en dan om rond een bepaald thema of onderwerp een redactioneel dossier samen te stellen. Hieronder wordt verstaan 'de verzameling van redactionele artikels, rond een bepaald onderwerp'. Bij de aanmaak van een nieuw dossier is nu heel wat interventie vereist van het development-team.

De applicatie is een aanvulling op het bestaande Content Management Systeem (CMS) van de webredactie. Het doel van de applicatie: de hardgecodeerde pagina's en widgets herleiden tot een template systeem. Zo kunnen webredacties zelfstandig nieuwe online dossiers aanmaken en wijzigen, zonder tussenkomst van de developmentafdeling. Wat momenteel steeds opnieuw hard voorzien werd in code, is verplaatst naar een structuur waarbij de configuratie van een dossier uit de databank wordt gehaald en makkelijk aanpasbaar is. De mensen die de applicatie gebruiken hebben weinig of geen informatica-achtergrond, waardoor gebruiksvriendelijkheid en eenvoud centraal staan.

De applicatie bestaat uit twee modules: een templatebuilder en een dynamische dossierpagina.
De templatebuilder is de grootste module en enkel beschikbaar op het intranet. Met deze module is het mogelijk om een basistemplate in te laden en via een 'drag and drop'-systeem widgets op de template te plaatsen. De widgets stellen de mogelijke bouwstenen van de dossierpagina voor en zijn elk apart configureerbaar. Zo is het mogelijk om snel en efficiŽnt een lay-out samen te stellen. Om in een intuÔtieve en gebruiksvriendelijke interface te voorzien maak ik, naast het gebruikelijke ASP.NET C# framework, veel gebruik van JQuery en Javascript.
De tweede module zorgt voor de afhandeling van de pagina's op de website en vervangt de huidige hard gecodeerde dossierpagina's door dynamische dossierpagina's; aan de hand van de URL laadt deze module de juiste template met zijn geselecteerde widgets en instellingen uit de databank. Deze database wordt beheerd op een Microsoft SQL Server 2008 (Lite).

Full text:
File Size Type Checksum
200800031_11.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1056 keer bekeken en 24 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

Van MIERLOO, M. (2011). Online dossiers. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43a4d5e05013ad61f5bec0114.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact