About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Welfsels of breedvloerplaten

2011
NOBLESSE, Jeroen
Professionele bachelor Bouw

Trefwoorden:

Abstract :
Welfsels of Breedvloerplaten
Promotoren:
Dries Posen (XIOS Hogeschool Limburg)
Wilfried Daniels (Daniels Bouwwerken NV)
Eric Daniels (Daniels Bouwwerken NV)

Probleemstelling
Vandaag de dag worden er steeds strengere normen en eisen gesteld aan een woning, dit zowel op akoestisch, thermisch als op technisch vlak. De architect heeft dus met heel wat facetten rekening te houden bij het ontwerpen van een project.

Mensen verlangen steeds meer een bepaald akoestisch en thermisch comfort. Vooral in grote appartementsgebouwen speelt dit een belangrijke rol omdat men enerzijds geen overlast wil hebben van de overige bewoners. Anderzijds wil men ook niet instaan voor het verwarmen van het appartement van de buren.

Om vandaag de dag nog alle technische leidingen van een gebouw weg te kunnen werken heb je plaats nodig. Dit slaat dan vooral op de ventilatieleidingen van de ventilatiesystemen type C en D. Dit kan in 3 verschillende zones gebeuren. Enerzijds kan dit in de opbouw van latere vloerafwerking, een uitvullaag. Anderzijds kan dit in de draagvloer, enkel toepasbaar bij breedvloerplaten aangezien hier later nog een 13-tal centimeter beton, afhankelijk van de gevraagde dikte door de ingenieur, op zal worden gestort. Verder kunnen ze ook nog in een vals plafond worden weggewerkt maar dit wordt eerder toegepast in kantoorgebouwen en zelden of nooit in de traditionele woningbouw.

Doel
Voor mijn eindwerk maak ik een vergelijking tussen een draagvloer in welfsels en in breedvloerplaten. Ook wordt er een overzicht van wat er allemaal beschikbaar is op de markt en wat de voordelen en aandachtspunten zijn van de verschillende systemen. Dit alles wordt gebundeld in een handig naslagwerk waarin een overzicht wordt gegeven van de beschikbare systemen.

Werkwijze
Aan de hand van de gevraagde vloeropbouw, de latere afwerking en de technische installaties ben ik gaan kijken welke systemen geschikt zijn als draagvloer. Ook heb ik voor het project, waaraan ik gewerkt heb gedurende de stage, een vergelijking gemaakt van de kostprijs tussen een draagvloer met welfsels en een draagvloer met breedvloerplaten. Dit aan de hand van de prijzen die ter beschikking gesteld werden door het stagebedrijf.


Full text:
File Size Type Checksum
200800337_11.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 5262 keer bekeken en 114 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

NOBLESSE, J. (2011). Welfsels of breedvloerplaten. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43b01d06a013b08a880a4002a.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact