About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Vergelijking van arbeid tegenover arbeid en machinerie (in Vlaanderen en in de Kaapprovincie, Zuid Afrika)

2011
STEVENS, Ken
Professionele bachelor Bouw

Trefwoorden:

Abstract :
Titel: Vergelijking van arbeid tegenover arbeid en machinerie
(in Vlaanderen en in de Kaapprovincie, Zuid Afrika)
Auteur: Ken Stevens
Interne begeleider: Dolf WieŽrs
Externe begeleider: Wynand Smit

Als onderwerp voor de bachelorproef heb ik gekozen voor een vergelijkende studie die aantoont waarom men in Vlaanderen (BE) eerder een machine gebruikt dan in de Kaapprovincie (ZA). In de Kaapprovincie zet men sneller arbeiders dan machines in. Het inzetten van arbeiders in plaats van machines heeft ook een heel grote invloed op de tijd. Als men de tijd gaan vergelijken tussen de beide gebieden zal men tot de vaststelling komen dat tijd in elk gebied even belangrijk is, maar dat de prioriteiten in Vlaanderen (BE) anders liggen dan in de Kaapprovincie (ZA).

In de vergelijkende studie komen een aantal onderwerpen aan bod: de mentaliteit van de arbeiders, kostprijs van arbeiders, kostprijs van machines, invloed van buitenlandse arbeidskrachten, structuren van de bedrijven en wetgevingen over de lonen, subsidies en verzekeringen. Deze onderwerpen worden voor zowel Vlaanderen als voor de Kaapprovincie behandeld.

Voor het cijfergedeelte kan men een aantal prijscalculaties terugvinden in de bachelorproef.
Ik ben er voor deze calculatie van uitgegaan dat elke calculatie berust op dezelfde plannen en afmetingen. Enkel zo kan men een eerlijke vergelijking maken. In de calculatie kan men zien hoeveel geld er van een constructie naar de arbeiders gaat, en hoeveel naar de machines. Dit geeft dan een goed onderbouwd beeld waarom het er in de besproken gebieden zo aan toe gaat. Ook gaat het de lezer duidelijk worden waarom er zo'n speciale mentaliteit is tussen de arbeiders onderling. Men zal eveneens merken dan het in Vlaanderen veel sneller gaat dan in de Kaapprovincie.

Om de bachelorproef af te ronden vindt men een conclusie over de hele studie. Daarnaast geef ik eveneens mijn eigen mening, onderbouwd met mijn eigen bevindingen die ik opgedaan heb tijdens mijn stage.

Full text:
File Size Type Checksum
200800556_11.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1177 keer bekeken en 8 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

STEVENS, K. (2011). Vergelijking van arbeid tegenover arbeid en machinerie (in Vlaanderen en in de Kaapprovincie, Zuid Afrika). Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43b01d06a013b1800a50a0066.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact