About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Voorstudie over alternatieve oplossingen voor winkelcomplex met aanhorigheden
Author :
VAN AKEREN, Jens
Abstract : Titel: Voorstudie over alternatieve oplossingen voor winkelcomplex met aanhorigheden

Promotoren:
Dhr. Jos Quintens Xios Hogeschool Limburg, Diepenbeek
Ing. Luc Symus Symco Bouw bvba

Het maken van een voorstudie is altijd van groot belang. Zo kan men nagaan wat de beste uitvoeringsmethoden en dergelijke zijn voor een werf. Bij een voorstudie moet men altijd nagaan welke methoden er zijn en welke van toepassing zijn op het huidige project. Als men dit weet kan men nagaan of het haalbaar is om dit uit te voeren zowel in de uitvoeringstermijn die voorzien is, als in budget en zeker niet te vergeten met wat voorgeschreven staat in het bestek.

De werken waar deze bachelorproef zich ni verdiept, zijn deze van de ondergrondse parking. Er worden verschillende uitvoeringsmethoden besproken waarbij gefocust wordt op hun uitvoering, voor- en nadelen en welke er werkelijk worden toegepast op dit project.

Om te beginnen wordt de vloerplaat van de ondergrondse parking bondig besproken. Nadien wordt het afdekken van de parking behandeld. Er zijn niet zoveel mogelijkheden maar omdat het hier om een grote oppervlakte gaat, valt hier toch veel m.b.t. te vertellen over de uitvoering, waterdichting en ook de afwerking van de beton.

Voor de verdere opbouw van de ondergrondse parking wordt er dieper ingegaan op de wanden die toegepast kunnen worden. Er worden twee methoden besproken die allebei realistisch kunnen zijn voor uitvoering van dit project met elk hun eigen methode van werken.

Als laatste moet de ondergrondse parking afgedekt worden. De manieren waarop dit mogelijk is, zijn beperkt. Twee manieren worden onder handen genomen met elk hun voor- en nadelen die bekeken moeten worden.

Gescheiden van de ondergrondse parking wordt er eveneens ingegaan op de regenwaterafvoer. De reden hiervoor is een speciale methode die wordt aangewend aangezien men te maken heeft met een zeer grote oppervlakte.

Rekening houdend met de hierboven besproken punten kan men aan de hand van een ondersteunende kostprijsberekening en een planning gericht op uitvoeringstermijn, beslissen welke methode het best past bij dit project.
Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200700515_11.pdf 5 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor Bouw
Degree level : Bachelor
Discipline : Bouw
Grantor of degree : Xios
Department : N-TECH
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Jos Quintens
External Promotor : Luc Symus (Symco Bouw bvba)
Notes :
Embargo : false
Created : 17/12/2012 13:27
Last modified : 17/12/2012 13:28
Appears in :
2011
Views : 1545
Downloads : 18
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact