About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Optimalisatie van een lasrobotinstallatie

2011
GIJBELS, Roel
Master in de industriŽle wetenschappen Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Abstract
Kennelbouw Janssen, gevestigd te Eksel, wou een gedeelte van zijn productie automatiseren. Hiervoor namen ze contact op met een Nederlandse integrator, gespecialiseerd in lasapplicaties. Er werd een overeenkomst gesloten en om het proces te automatiseren werd door de integrator een lasrobot aangekocht, fabricaat KUKA. Maar na het opstellen van de installatie bleken er verschillende problemen te zijn. De panelen werden niet gelast zoals Kennelbouw Janssen het beoogde. Er staken steeds andere problemen de kop op. Voorbeelden hiervan zijn de positie en kwaliteit van de las, het positioneren van de onderdelen,Ö Echter de Nederlandse integrator had omwille van diverse redenen niet de intentie verder te werken aan het project en Janssen Kennelbouw had een installatie die niet voldeed aan de verwachtingen.
Daarop nam Dhr. Janssen het initiatief om KUKA rechtstreeks te contacteren en heeft KUKA zich onmiddellijk geŽngageerd om het probleem te bekijken en trachten op te lossen. Om de kosten te drukken werd besloten om het project als een studiestage te beschouwen.
Ons werd gevraagd om de problemen grondig te bekijken en er een oplossing voor te zoeken. Hierbij dienden we vooral te kijken naar de constructie van de mal, de lasparameters en het robotprogramma. Het uiteindelijke resultaat is een geoptimaliseerd lasproces zodat de panelen die erop vervaardigd worden aan alle eisen voldoen. Ook dient er gekeken te worden naar een oplossing voor het ergonomisch probleem en de veiligheid van de installatie die nog te wensen over laat.

Full text:
File Size Type Checksum
200700133_200700206_11.pdf 6 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1162 keer bekeken en 17 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

GIJBELS, R. (2011). Optimalisatie van een lasrobotinstallatie. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43bc05be0013c15056f2d0001.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact