About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

De impact van Novapoint Noise Powerpack op de geluidsstudie van de verkeerswisselaar te Lummen

2011
WIJNANTS, Kim
KIMPEN, Kevin
Master in de industriŽle wetenschappen Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Titel eindwerk : De impact van Novapoint Noise Powerpack op de geluidsstudie van de verkeerswisselaar te Lummen
Masterproef ingediend door : Kevin Kimpen en Kim Wijnants
Interne promotor : Ing. Wesley Ceulemans
Externe promotor : Ing. Ludo Loubele

In een tijdperk waarin het dagelijkse leven overheerst wordt door nieuwe technologieŽn en waar "time" meer dan ooit gelijk staat aan "money" komt het er op aan onszelf zo om te scholen dat we ons voordeel halen uit deze tijdsdruk. Ook als bedrijf is het belangrijk om deze visie ter harte te nemen.
Zo wordt de markt van de geluidsanalyses ook steeds belangrijker in deze drukke samenleving. Na een zware werkdag verwachten mensen immers te kunnen bekomen in alle rust ongeacht of er een autosnelweg of treintraject in de nabijheid ligt. Om hiervoor te zorgen zijn er natuurlijk geluidsschermen nodig of natuurlijke blokkades zoals verhogingen van aarde of bossen. Om deze optimaal te kunnen plaatsen, is er dus nood aan zulke analyses.
Geluidsanalyses hebben over het algemeen de nadelige eigenschap dat ze veel rekenkracht eisen van de computer waarop ze worden uitgevoerd. Deze rekenkracht is dan ook de tijdsbepalende factor. Hierop heeft Vianova Systems een antwoord gevonden. Hun geluidsanalyseprogramma Novapoint Noise werd uitgerust met een Powerpack. Dit pakket laat toe meerdere computers simultaan ťťn of meerdere geluidsprojecten te laten berekenen. Dit levert een verminderingsfactor op van de rekentijd evenredig met het aantal computers. Op deze manier wordt het voor bedrijven steeds interessanter om van geluidsanalyses gebruik te maken. Zo ook voor de Grontmij-Libost groep, met welke samengewerkt is voor deze masterproef. Zij gebruiken reeds de Vianova software voor wegenisontwerpen.
Om te testen of deze software voldoende efficiŽnt is bij complexe geluidsanalyses wordt er in deze masterproef een geluidsanalyse uitgevoerd op de verkeerswisselaar te Lummen, waar de E313 en E314 samenkomen. Doordat deze verkeerswisselaar wordt omgebouwd van het type "zwevende rotonde" tot een "verkeersturbine" zullen beide modellen op gebied van geluidsemissie besproken en vergeleken worden, met elkaar en met voorgaande studies van het Agentschap Wegen en Verkeer.
Door deze zware berekeningen kon er zich ook een goed beeld gevormd worden van de efficiŽntie van de Powerpack en zijn eventuele tekortkomingen.
Tot slot is er een handleiding bijgevoegd waarin Powerpack een verduidelijking krijgt voor de (toekomstige) gebruiker.

Full text:
File Size Type Checksum
200600411_200500464_11.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200600411_200500464_11.B1.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1723 keer bekeken en 10 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

WIJNANTS, K., KIMPEN, K. (2011). De impact van Novapoint Noise Powerpack op de geluidsstudie van de verkeerswisselaar te Lummen. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c38312c2f0026.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact