About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Windstabiele trappenhuizen: constructieve optimalisaties

2011
MASSA, Kenny
Master in de industriŽle wetenschappen Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Trappen: iets wat we dagelijks gebruiken, maar waar de meeste mensen weinig of geen aandacht aan schenken. Toch vormen trap en trappenhal een belangrijk onderdeel in elke constructie. Vaak gebruikt men de trappenhal als stijve kern, zodat men de horizontale belastingen op de constructie kan opvangen. Zonder trappen zou onze constructie niet bruikbaar zijn.
Trappen zorgen bij aannemers vaak voor meningsverschillen. Iedereen heeft wel zijn mening en voorkeur voor een bepaalde methode om de trappen te construeren. Vaak zijn deze eerder gebaseerd op eigen ervaringen met de verschillende methodes dan op de kostprijs of andere randvoorwaarden waaraan trappen moeten voldoen. Daarom heb ik in deze scriptie geprobeerd om een soort keuzeconstructie op te stellen. Het doel hiervan is om de keuze van het systeem te vereenvoudigen en de meningsverschillen te verminderen.
Aan de hand van een vergelijkende studie en gesprekken met projectleiders, werfleiders, architecten en plaatsers van trappen heb ik een keuzeconstructie opgesteld. Tevens heb ik onderzocht of de methode van opleg invloed heeft op de horizontale stabiliteit, want deze factor kan de systeemkeuze eventueel beÔnvloeden. Als laatste heb ik ťťn nadeel van verschillende methodes genomen, nl. de brandweerstand. Ik heb onderzocht wat de meer economische manier is om deze te verhogen: een groter profiel of brandwerend beschilderen.
Een eenduidige conclusie van deze thesis is er niet echt, daar de keuze van oplegsysteem afhankelijk is van verschillende factoren. Aan de hand van de opgestelde flowchart zal niet altijd een eenduidige keuze gemaakt kunnen worden, maar ze zal zeker de keuze vereenvoudigen.

Full text:
File Size Type Checksum
200600290_11.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1382 keer bekeken en 19 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MASSA, K. (2011). Windstabiele trappenhuizen: constructieve optimalisaties. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c39000dc60036.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact