About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Windstabiele trappenhuizen: constructieve optimalisaties
Author :
MASSA, Kenny
Abstract : Trappen: iets wat we dagelijks gebruiken, maar waar de meeste mensen weinig of geen aandacht aan schenken. Toch vormen trap en trappenhal een belangrijk onderdeel in elke constructie. Vaak gebruikt men de trappenhal als stijve kern, zodat men de horizontale belastingen op de constructie kan opvangen. Zonder trappen zou onze constructie niet bruikbaar zijn.
Trappen zorgen bij aannemers vaak voor meningsverschillen. Iedereen heeft wel zijn mening en voorkeur voor een bepaalde methode om de trappen te construeren. Vaak zijn deze eerder gebaseerd op eigen ervaringen met de verschillende methodes dan op de kostprijs of andere randvoorwaarden waaraan trappen moeten voldoen. Daarom heb ik in deze scriptie geprobeerd om een soort keuzeconstructie op te stellen. Het doel hiervan is om de keuze van het systeem te vereenvoudigen en de meningsverschillen te verminderen.
Aan de hand van een vergelijkende studie en gesprekken met projectleiders, werfleiders, architecten en plaatsers van trappen heb ik een keuzeconstructie opgesteld. Tevens heb ik onderzocht of de methode van opleg invloed heeft op de horizontale stabiliteit, want deze factor kan de systeemkeuze eventueel beÔnvloeden. Als laatste heb ik ťťn nadeel van verschillende methodes genomen, nl. de brandweerstand. Ik heb onderzocht wat de meer economische manier is om deze te verhogen: een groter profiel of brandwerend beschilderen.
Een eenduidige conclusie van deze thesis is er niet echt, daar de keuze van oplegsysteem afhankelijk is van verschillende factoren. Aan de hand van de opgestelde flowchart zal niet altijd een eenduidige keuze gemaakt kunnen worden, maar ze zal zeker de keuze vereenvoudigen.
Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200600290_11.pdf 2 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Master in de industriŽle wetenschappen Bouwkunde
Degree level : Master
Discipline : Bouwkunde
Grantor of degree : Xios
Department : TIW
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Jan Goffa
External Promotor : J. De Haen (Democo NV)
Notes :
Embargo : false
Created : 14/01/2013 13:19
Last modified : 08/02/2013 16:13
Appears in :
2011
Views : 1413
Downloads : 19
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact