About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Besluitvorming en remediŽring van infrarood foto's optimaliseren
Author :
STEYFKENS, Andy
Abstract : De stad Genk heeft van haar grondgebied infraroodopnames gemaakt om een beeld van het thermisch isolatieniveau van het bestaand gebouwenpark te verkrijgen. Het doel van deze opnames is sensibilisatie. Er zijn een aantal gebouwen waar de infrarood foto twijfel over laat bestaan. De opdracht bestaat uit de selectie van typische gebouwen waarbij de reŽle situatie wordt nagegaan, deze wordt vergeleken met het infrarood resultaat en aan de hand van een rekenkundige benadering van de gebouwschil, wordt de invloed van verschillende parameters geanalyseerd. Als parameters zijn er de invloed van de opbouw van de platdakconstructie met het oog op het type constructie en luchtlagen, isolatie, luchtdichtheid van de constructie, aanwezigheid van water op het dak en de invloed van verhoogde dakranden.
Inwoners van de stad Genk hebben de mogelijkheid om hun woning te laten evalueren bij het thermoloket, bij elke evaluatie wordt een thermografische fiche opgesteld. Uit deze fiches zijn een aantal typische woningen geselecteerd, in het totaal zijn er tweeŽntwintig vrijwilligers die zich aangeboden hebben om mee te werken aan dit onderzoek. Voor elke woning is er ter plaatse de bestaande toestand van het dak nagegaan, een controle van de bestaande toestand volgens de aanwezige bouwplannen in het archief van de stad Genk. En een berekening van het isolatieniveau volgens de Belgische norm. Deze resultaten zijn gebruikt om de thermografische fiche te evalueren en indien nodig aan te passen. Tot slot zijn de woningen ingedeeld in groepen volgens de te onderzoeken parameters en werden deze vergeleken.
Vanuit de resultaten is gebleken dat de opgestelde thermografische fiche bij het thermoloket de bestaande situatie benadert, toch moet men voorzichtig omspringen met de verkregen informatie en het opgestelde advies. De resultaten geven een algemeen beeld weer, het is nuttig om de vergelijkingen tussen de woningen verder te onderzoeken met nieuwe thermografische opnames ter plaatse opgemeten.
Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200300411_11.pdf 2 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
200300411_11.B1.pdf 1 MB Adobe PDF MD5
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Master in de industriŽle wetenschappen Bouwkunde
Degree level : Master
Discipline : Bouwkunde
Grantor of degree : Xios
Department : TIW
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Nele Houben
External Promotor : I. Vanderheyden (Stad genk - Dienst Leefmilieu)
Notes :
Embargo : false
Created : 14/01/2013 14:50
Last modified : 08/02/2013 10:18
Appears in :
2011
Views : 1111
Downloads : 5
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact