About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Berekening van warmteverliezen bij hedendaagse raamaansluitingen in de woningbouw

2011
MARTENS, Charlotte
Master in de industriŽle wetenschappen Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
In deze masterproef Berekening van warmteverliezen bij hedendaagse raamaansluitingen in de woningbouw berekenen we de warmteverliezen (psi-waarden) doorheen de bouwaansluiting raam Ė spouwmuur. We trachten zo breed mogelijk toepasbare resultaten te bekomen door het raamprofiel de meest voorkomende afmetingen te geven en materiaalonafhankelijk te werken. We variŽren ook in de plaatsing van het raamprofiel. We berekenen dus niet enkel het warmteverlies doorheen de bouwaansluiting standaard geplaatst raam - spouwmuur, we bestuderen ook een in het binnenvlak en een in het buitenvlak geplaatst raamprofiel.
Uit dit onderzoek komt voor een standaard geplaatst raamprofiel naar boven dat de psi-waarden beter worden naarmate de warmtedoorgangscoŽfficiŽnt van het raamprofiel (Uf-waarde) daalt. Een andere methode om betere psi-waarden te bekomen is de aanzichtbreedte van het raamprofiel te laten verkleinen. Tot slot heeft ook de profieldiepte een invloed. Des te groter deze diepte, des te betere resultaten men bekomt voor de psi-waarden.
Bij een raamprofiel in het binnenvlak bekomen we bijna gelijkaardige bevindingen, alleen de invloed van de profieldiepte varieert. Wanneer de Uf-waarde en aanzichtbreedte goed (=klein) zijn, dan gaat een grote profieldiepte de psi-waarde positief beÔnvloeden. Wanneer men gebruik maakt van een raamprofiel met een slechte Uf-waarde en een grote aanzichtbreedte, dan gaat een grote profieldiepte de psi-waarde negatief beÔnvloeden.
Bij een raamprofiel dat in het buitenvlak geplaatst wordt hebben we helaas geen duidelijke conclusies kunnen trekken. Een studie in de toekomst omtrent een in het buitenvlak geplaatst raamprofiel zou dan ook nuttig zijn.
Deze studie is tot stand gekomen met behulp van mijn externe promotor ir. C. Clauwaert en interne promotor ir. arch. N. Houben.

Full text:
File Size Type Checksum
200901122_11.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1950 keer bekeken en 32 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MARTENS, C. (2011). Berekening van warmteverliezen bij hedendaagse raamaansluitingen in de woningbouw. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c42ca878a006c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact