About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Berekening van warmteverliezen bij hedendaagse raamaansluitingen in de woningbouw
Author :
MARTENS, Charlotte
Abstract : In deze masterproef Berekening van warmteverliezen bij hedendaagse raamaansluitingen in de woningbouw berekenen we de warmteverliezen (psi-waarden) doorheen de bouwaansluiting raam Ė spouwmuur. We trachten zo breed mogelijk toepasbare resultaten te bekomen door het raamprofiel de meest voorkomende afmetingen te geven en materiaalonafhankelijk te werken. We variŽren ook in de plaatsing van het raamprofiel. We berekenen dus niet enkel het warmteverlies doorheen de bouwaansluiting standaard geplaatst raam - spouwmuur, we bestuderen ook een in het binnenvlak en een in het buitenvlak geplaatst raamprofiel.
Uit dit onderzoek komt voor een standaard geplaatst raamprofiel naar boven dat de psi-waarden beter worden naarmate de warmtedoorgangscoŽfficiŽnt van het raamprofiel (Uf-waarde) daalt. Een andere methode om betere psi-waarden te bekomen is de aanzichtbreedte van het raamprofiel te laten verkleinen. Tot slot heeft ook de profieldiepte een invloed. Des te groter deze diepte, des te betere resultaten men bekomt voor de psi-waarden.
Bij een raamprofiel in het binnenvlak bekomen we bijna gelijkaardige bevindingen, alleen de invloed van de profieldiepte varieert. Wanneer de Uf-waarde en aanzichtbreedte goed (=klein) zijn, dan gaat een grote profieldiepte de psi-waarde positief beÔnvloeden. Wanneer men gebruik maakt van een raamprofiel met een slechte Uf-waarde en een grote aanzichtbreedte, dan gaat een grote profieldiepte de psi-waarde negatief beÔnvloeden.
Bij een raamprofiel dat in het buitenvlak geplaatst wordt hebben we helaas geen duidelijke conclusies kunnen trekken. Een studie in de toekomst omtrent een in het buitenvlak geplaatst raamprofiel zou dan ook nuttig zijn.
Deze studie is tot stand gekomen met behulp van mijn externe promotor ir. C. Clauwaert en interne promotor ir. arch. N. Houben.
Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200901122_11.pdf 3 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Master in de industriŽle wetenschappen Bouwkunde
Degree level : Master
Discipline : Bouwkunde
Grantor of degree : Xios
Department : TIW
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Nele Houben
External Promotor : C. Clauwaert (Aluminium Center Belgium)
Notes :
Embargo : false
Created : 16/01/2013 10:57
Last modified : 08/02/2013 10:19
Appears in :
2011
Views : 1985
Downloads : 32
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact