About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : USB: aanalyse en ontwerpen van emulatiescripts
Author :
BEUTELS, Jeffrey
Abstract : USB, Universal Serial Bus, is een term die bij iedereen die ooit een computer heeft aangeraakt zeker een belletje zal doen rinkelen. Met duizenden nieuwe USB devices en hosts die jaarlijks op de markt verschijnen is het nodig dat deze getest en goedgekeurd worden. Het opstellen van scripts om te verifiŽren of een device of host aan de specificatie, opgelegd door de USB IF, voldoet is dus van belang om de testprocedure te vereenvoudigen.

De analyse van bestaande apparaten is van essentieel belang en hiervoor kan men gebruik-maken van protocol analyzers. Ellisys is een bedrijf dat USB Protocol analyzers, zoals de USB Explorer 280, produceert. Met behulp van deze analyzers en de bijgeleverde software is het mogelijk de eigenschappen van bestaande apparaten te bekijken en op basis hiervan scripts maken.

Tijdens de eerste fase van het project diende de software-omgeving verkend te worden. Ellisys levert er een handige gids bij, zodat er meteen begonnen kon worden met experimenteren. Om de resultaten op een correcte manier te interpreteren was een studie van het USB Protocol vereist. Op het internet is hierover voldoende informatie beschikbaar. Zodra de theorie onder de knie was en de software gekend, kon er begonnen worden met het aanpassen van scripts. Ellisys levert hiervoor enkele voorbeelden, zodat er niet vanaf nul begonnen moet worden. Aan de hand van de 'Trail and Error' methode zijn verschillende belangrijke parameters aangepast en bekeken om de verschillende device-eigenschappen te bekomen.

Het resultaat bestaat uit scripts met bepaalde eigenschappen die kunnen worden geŽmuleerd om zo een bepaalde host of device te testen of zij ook compatibel zijn met de apparaten met deze bepaalde eigenschappen.


Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200800742_11.pdf 4 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor Elektronica
Degree level : Bachelor
Discipline : Elektronica-ICT
Grantor of degree : Xios
Department : N-TECH
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Christel Noelmans
External Promotor : Kristof Mommen/ P. berten (Testtronic Labs)
Notes :
Embargo : false
Created : 17/01/2013 15:12
Last modified : 08/02/2013 16:06
Appears in :
2011
Views : 997
Downloads : 2
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact