About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Q-bus testsysteem

2011
OOSTERBOSCH, Steven
Professionele bachelor Elektronica

Trefwoorden:

Abstract :
De opzet van dit project is ervoor te zorgen dat in een LSI-11-bussysteem, oftewel Q-bus, PCB's getest kunnen worden via LabVIEW. Indien deze test negatief zou zijn, wil men via de software weten welke componenten op de PCB defect zijn. LabVIEW is hiervoor een ideale ontwikkelomgeving omdat er een frontpanel voor de operator voorzien kan worden.
Om dit project tot een goed einde te brengen, moet er inzicht in de Q-bus opgedaan worden. Ieder aspect van het systeem moet onderzocht en gekend zijn. Anders is het onmogelijk om een testsysteem te ontwerpen dat op deze bus gebaseerd is.

Nadat er in een prototype, samen met de Xilinx Spartan 3E, het concept is aangetoond, wordt er een PCB ontwikkeld die de interface vormt tussen een National Instruments systeem en de backplane van de testrack.
De software voor het National Instruments systeem zal naar het voorbeeld van het prototype gemaakt zijn. Enkel is het nu makkelijker om een analoog signaal in te lezen dan met de Spartan. Ook de gebruikersinterface zal zodanig aangepast worden zodat deze "fool-proof" is.

Als de gebruikersinterface afgerond is, kunnen de PCB' s ontworpen worden die instaan voor de connectie tussen de te testen PCB's en het interfaceboard. We zullen ons binnen dit project toeleggen op het ontwerpen van 1 tussenprint, namelijk deze voor de DAC PCB.


Conclusie: het niveau van deze stageopdracht kan beoordeeld worden naar het goed werken van de geschreven applicatie in LabVIEW en een correct werkende interface PCB.

Full text:
File Size Type Checksum
200700079_11.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1275 keer bekeken en 6 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

OOSTERBOSCH, S. (2011). Q-bus testsysteem. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c491ba08c0092.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact