About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Verbeteren automatisaties en machinepark
Author :
VAN DEN BOSSCHE, Kevin
Abstract : Automatiseren is de toekomst. Vandaag de dag kan je vrijwel geen enkel bedrijf meer vinden dat zonder geautomatiseerde processen werkt. Machines en robots kunnen het werk nu eenmaal sneller en efficiŽnter doen dan mensen. Een ander belangrijk voordeel is het feit dat een machine niet onderworpen is aan menselijke fouten.
Het is voor een bedrijf dan ook altijd interessant om een klein onderzoek in te stellen waarin de voor- en nadelen worden vergeleken wanneer een bestaand proces geautomatiseerd zal worden. Dit lijkt in het begin altijd duurder door de investering op zich, maar in de loop van de tijd betaalt dit zich vrijwel altijd uit.
Bij Loomans zijn in de loop van de jaren verschillende processen geautomatiseerd. Hierdoor is zowel de kwantiteit als kwaliteit van hun producten toegenomen, waardoor ook de omzet is gestegen. Het bedrijf is al verschillende keren in de prijzen gevallen bij de Trends Gazellen door zijn enorme groeispurt in de loop der jaren.
Het doel van de stage is reeds bestaande automatiseringen te verbeteren indien mogelijk, alsook oplossingen te zoeken voor kleine imperfecties. Deze opdrachten dienen steeds gemaakt te worden met de gedachte in het achterhoofd om de werk-efficiŽntie van het bedrijf te verbeteren. Ook is het belangrijk dat de productie op een zo hoog mogelijk niveau wordt gebracht, omdat Loomans zichzelf graag wilt blijven overstijgen als producent van plastic toebehoren. Er zit dus ook een belangrijk economisch aspect aan de projecten.
In tegenstelling tot het merendeel van mijn jaargenoten, ben ik bezig geweest met meerdere opdrachten. Dit was aantrekkelijker omdat ik zo met meerdere thema's in contact ben gekomen.
Vooraleer de uiteindelijke oplossingen voor de opdrachten het daglicht hadden gezien, is er uiteraard research aan voorafgegaan. Een van de benodigde onderdelen van dit onderzoek was het opstellen van offertes om het totale kostenplaatje in beeld te brengen; dit is en blijft een belangrijk aspect in de industrie.
Als voornaamste oplossing voor de problemen heb ik gekozen om te werken met PLC's. Dit om de simpele reden dat zij zich reeds bewezen hebben in de industrie en uitermate geschikt zijn in deze omgevingen.
Publisher : Xios
Publication date : 2011
Full text :
File Size Type Checksum
200800319_11.pdf 2 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Professionele bachelor Elektronica
Degree level : Bachelor
Discipline : Elektronica-ICT
Grantor of degree : Xios
Department : N-TECH
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Willy Vandeput
External Promotor : Vandenboer Stijn (Loomans Plastics)
Notes :
Embargo : false
Created : 17/01/2013 16:47
Last modified : 18/01/2013 8:37
Appears in :
2011
Views : 1111
Downloads : 5
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact