Abstract : Riolering is een onmisbaar element geworden in ons dagelijkse leven. Helaas kan een rioleringsstelsel niet eeuwig dienst blijven doen. Indien de schade aan een riolering belet dat deze voldoende functioneert, dient er ingegrepen te worden.
Hier schuilt een probleem, vroeger betekende schade aan de buis namelijk meestal een gehele vervanging van de riolering. Dit is tegenwoordig moeilijk realiseerbaar; de hoge kosten en de grote impact op het milieu, economie en mobiliteit maken het veelal niet mogelijk om de beschadigde riolering in zijn geheel te vervangen.
Maar wat is nu de beste oplossing bij vastgestelde beschadigingen? Een reparatietechniek toepassen, het riool renoveren of toch de meest ingrijpende weg inslaan en de gehele streng vervangen?
In deze scriptie wordt een manier gezocht om enkel en alleen op basis van gegevens die uit een visuele rioolinspectie komen één of meer geschikte rioolrehabilitatietechnieken te bekomen. Er wordt dieper ingegaan op het invoeren van inspectiegegevens, de uitvoering en toepassing van de belangrijkste reparatie- , renovatie- en vervangingstechnieken. Tevens wordt van een streng bepaald hoe dringend er actie moet ondernomen worden om een werking van de riolering te blijven garanderen.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
VRIJSEN, V. (2012). Rioolhabilitatiemethoden op basis van inspectiegegevens.
Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c671f9edd015d.
|