Abstract : In het kader van de continu verstrengde EPB-eisen zal een goede luchtdichtheid een belangrijke rol spelen. Bij laagenergie- en passiefwoningen zal een goede luchtdichtheid een noodzaak blijken.
De luchtdichtheid van een gebouw kan achterhaald worden via schattingsmethoden, die echter nog niet geheel op punt staan. Uit deze bestaande schattingsmethoden en uit praktische kennis blijken wel de uitvoeringsdetails welke de meeste moeilijkheden geven tot een luchtdichte aansluiting.
Deze uitvoeringsdetails zullen bestudeerd worden op hun luchtdichte aansluiting. Deze staan per component beschreven waarbij men in sommige gevallen meerdere uitvoeringswijzen per component kan toepassen. Ook zal bij passiefwoningen dit op en betere of andere manier moeten gebeuren dan bij laagenergiewoningen.
Een vergelijking tussen deze theoretische invalshoek en de praktijk leert ons dat er nog andere manieren bestaan. Hier zal blijken welke de voordeligste zijn en welke een betere luchtdichtheid van het gebouw kunnen creëren.
De masterproef tracht een handleiding te zijn tot het creëren van een luchtdichte constructie aan de hand van detaillering van de meest relevante bouwdetails.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
COPPENS, S. (2012). Evalueren van luchtdichtheidslekken bij een traditionele bouwwijze van laagenergie- en passiefwoningen.
Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c679ffaa60168.
|