About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

De impact van verbeterde bouwknopen op het totale transmissieverlies in een woning

2012
HOFFBAUER, Bart
Master in de industriŰle wetenschappen: Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Een slecht gedetailleerde bouwknoop leidt tot beduidende bijkomende warmteverliezen en mogelijke condensatie- en schimmelproblemen. In deze masterproef worden aan de hand van een vrijstaande typewoning 27 bouwknopen geanalyseerd. Voor iedere bouwknoop wordt naar een zo energiezuinig mogelijk detail gezocht. Deze detailleringen worden uitgewerkt voor 2 verschillende isolatiepeilen.
In de energieprestatieregelgeving zijn basisregels uitgewerkt om een koudebrugarm ontwerp te creŰren. Indien een bouwknoop voldoet aan een van deze basisregels, wordt deze beschouwd als een EPB-aanvaarde bouwknoop. De ge´nventariseerde EPB-aanvaarde bouwknopen worden ingedeeld volgens de basisregels.
De basisregels van de energieprestatieregelgeving zijn gebaseerd op het behouden van de thermische snede in de bouwknoop. Indien de continu´teit van de isolatielagen van de scheidingsconstructies kan gegarandeerd worden door een rechtstreekse aansluiting van de isolatielagen over een minimale contactlengte, wordt de bouwknoop geclassificeerd onder de 1ste basisregel. Indien de continu´teit van de isolatielagen van de scheidingsconstructies enkel kan gegarandeerd worden met tussenvoeging van een isolerend deel, wordt de bouwknoop geclassificeerd onder de 2de basisregel. Voor de bouwknopen in deze masterproef die voldoen aan de 2de basisregel, wordt er telkens een vergelijking gemaakt tussen deze bouwknoop en de mogelijk niet EPB-aanvaarde uitvoering. Hierbij wordt het effectieve verschil in warmteverlies berekend tussen beide.
Door het verminderde warmteverlies van de verbeterde bouwknopen in de typewoning te sommeren, wordt het totaal verminderde warmteverlies berekend. Hieruit volgt dan de impact van het verminderde warmteverlies van de verbeterde bouwknopen op het totale transmissieverlies van de typewoning. Uit de resultaten van deze masterproef wordt het stijgend belang van een goede detaillering van de bouwknopen in een woning aangetoond bij een stijgend isolatiepeil.

Full text:
File Size Type Checksum
200800652_12.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200800652_12.B1.docx 587 KB Other MD5

Dit eindwerk werd 2738 keer bekeken en 53 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

HOFFBAUER, B. (2012). De impact van verbeterde bouwknopen op het totale transmissieverlies in een woning. Unpublished thesis, Xios, TIW.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43c26317b013c68076dc40178.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact