About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Operationeel maken van 4kops-trolleypomp

2012
Professionele bachelor Elektronica-ICT

Trefwoorden:

Abstract :
In de industrie zijn er nog vele machines die op oude software draaien. Als de software crasht, zijn deze machines onbruikbaar. Een nieuwe machine kopen is duur, meestal werken de oude toestellen mechanisch nog goed.
Het opzet van mijn stage is het ontwerpen van nieuwe software voor een industriële machine in het bedrijf Havells-Sylvania te Tienen. De opdracht houdt het ontwerpen van de software in, aanvullend zullen er een paar mechanische systemen moeten vervangen worden zodanig dat we een dynamisch geheel krijgen.

Havells-Sylvania is een industrieel bedrijf dat gespecialiseerd is in lichtontwikkeling. Het bedrijf maakt verschillende soorten lampen, van gasgevulde tot led verlichting.

De machine die ik zal moderniseren is een 4kops-trolleypomp waarop vooral experimenteel nieuwe gaslampen worden ontworpen. De machine omvat 4 koppen waarin men telkens één lamp kan monteren. De productie moet een dynamisch proces worden zodat met verschillende lampensoorten kan gewerkt worden. Het soort gas in de lampen is heel bepalend, daarom zijn er verschillende gastoevoeren zodat men het gastype kan kiezen.

De software wordt geschreven in LabVIEW van National Instruments. Er wordt gekozen om het programma te laten draaien op een computer, een CompactRIO en een FPGA. De software zal kleppen aansturen die de keuze van het gastype bepalen. Een deel van het programma leest de waarden van de drukmeters. Om de software optimaal te kunnen afregelen, zodat alle stappen in de juiste volgorde worden afgewerkt, is het belangrijk dat men een inzicht heeft in het mechanisch proces

De machines zullen zo dynamisch worden dat men hierop in de toekomst via verschillende technieken nieuwe lampen kan ontwikkelen.

Full text:
File Size Type Checksum
200900067_12.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1337 keer bekeken en 5 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

(2012). Operationeel maken van 4kops-trolleypomp. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43d6bcdff013d6cfa966f0001.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact