Abstract : Als onderdeel van het laatste jaar Professionel Bachelor Elektronica-ICT hebben we ervoor gekozen om een stage te voltooien op de Belgium Campus in Zuid-Afrika. De Belgium Campus is een Belgische privé universiteit zonder winstoogmerk.
Het doel van het project is aan de hand van een aantal workshops de mogelijkheden van een controllerbord te onderzoeken. Dit microcontrollerbord is ontwikkeld door een oud leerkracht, Dhr Mike Brink. Het controllerbord bestaat uit een PIC24F-processor, een Siemens MC55-module en een GPS-module.
Om onderzoek te doen naar de inzetbaarheid en toepassingsmogelijkheden van het controllerbord is gekeken naar de verschillende programmeermogelijkheden. Er ishiervoor in verschillende talen geprogrammeerd zoals in C# en Visual Basic. De verschillende interfacefuncties van het bord zijn tevens onderzocht.
Als implementatie voor deworkshops is een automatisch satelliet tracking systeem gerealiseerd. Dit systeem bestaat uit twee grote delen die ieder bediend worden door een controllerbord. Het eerste deel is een eco-gedeelte dat ervoor zorgt dat het helesysteem gevoed wordt door zonnepanelen. Hettweede gedeelte bestaat uit een trackingsysteem voor desatelliet. De satelliet kan door middel van een sms-commando zijn richtpositie veranderen.
Er is voor het microcontrollerbord tevens een handleiding geschreven die de studenten begeleidt in het leren programmeren van het bord in al zijn faciliteiten.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
VUERSTAEK, M., RENERS, C., VAN SCHAEYBROECK, N. (2012). Workshops rond de PIC24FJ128.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43d6bcdff013d6d15c42a0006.
|