About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Rendementsverlies op HVAC-systemen door slechte waterkwaliteit - studie en realisatie van simulatieopstelling

2012
SPIRITUS, Jelle
DE CONNINCK, Pieter
Professionele bachelor elektromechanica Klimatisatie

Trefwoorden:

Abstract :
Spirotech ontwikkelt en produceert innovatieve totaaloplossingen voor het conditioneren van vloeistoffen in HVAC- en procesinstallaties. Vanwege de focus op kwaliteit, productontwikkeling en procesverbetering worden Spirotech-producten aanbevolen door vooraanstaande producenten van verwarmingsketels en andere installatiecomponenten. Dankzij een zeer uitgebreid leveranciersnetwerk profiteren vele gebruikers dagelijks van de voordelen van hun producten en diensten.

Onderzoeken hebben tot op heden vooral focus gelegd op rendementsverliezen in HVAC-systemen door de aanwezigheid van lucht en vuildeeltjes in een installatie. De effecten van slechte waterkwaliteit (zuurstofcorrosie, hardheidsafzettingen, biologische vervuiling, e.d.) op rendementsverliezen en storingen in de HVAC-installaties zijn relatief onbekend.
Tot op heden kan niet met zekerheid worden gezegd hoeveel het rendementsverlies bedraagt door deze effecten van slechte waterkwaliteit

De opdracht die we gekregen hebben bestaat uit het ontwerpen van een simulatieopstelling waar deze factoren apart of in verschillende combinaties gesimuleerd kunnen worden en dus ook het rendementsverlies van deze storingen samen kan bekeken worden.

Bij de opmaak van het ontwerp en de realisatie is bijzondere aandacht besteed om de opstelling multifunctioneel te kunnen inzetten en dient over de volgende functies/mogelijkheden te beschikken:

Het kunnen inbrengen van water met veranderlijke kwaliteit zoals bv. water met verschillende hardheid, alkaliteit, e.d.
Het kunnen inbrengen van parameters met invloed op waterkwaliteit zoals lucht en vuildeeltjes.
Het gemakkelijk demonteerbaar zijn van de warmtewisselaar om eventuele effecten te kunnen controleren in de warmtewisselaar ten gevolge van slechte waterkwaliteit.
Het kunnen meten van temperatuursveranderingen en debietvariaties om rendement te bepalen.
Het kunnen inbrengen van preventieve of correctieve oplossingen zoals bv. chemische additieven ter corrosiebescherming, reinigingsproducten, e.d.

Het paneel heeft als doelstelling om over een duidelijke analyse te beschikken welk het gedrag is van deze factoren en in welke mate de Spirotech-producten voor rendementswinst zorgen.
Ook zal dit paneel tijdens opleidingen aan installateurs gebruikt worden om te kunnen aantonen dat deze factoren wel degelijk een probleem vormen binnen de HVAC-wereld en dat deze dringend aangepakt moeten worden.

Full text:
File Size Type Checksum
200900766_200900439_12.pdf 9 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1885 keer bekeken en 15 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SPIRITUS, J., DE CONNINCK, P. (2012). Rendementsverlies op HVAC-systemen door slechte waterkwaliteit - studie en realisatie van simulatieopstelling. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43d6bcdff013d7dc8dfff0059.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact