About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Opstellen van een onderhoudsplan

2012
VAN CLE, Ian
Professionele bachelor elektromechanica Onderhoudstechnieken

Trefwoorden:

Abstract :
TOPLAS NV is een metaalverwerkend bedrijf met 24 jaar ervaring gelegen in Bree. Allerhande metaalbewerkingen, constructies samenstellen, montage ter plaatse en onderhoudswerken aan industriŽle installaties zijn de specialiteiten van dit bedrijf. Dankzij een uitgebreid en modern machinepark is geen opdracht te moeilijk en kunnen ze kwalitatief hoogstaande producten afleveren binnen een korte levertijd.

Om zo verder te kunnen gaan, moeten de machines betrouwbaar zijn zodat er geen of zo weinig mogelijk onverwachte stilstanden voorkomen. Dit ideaal kan men benaderen door gebruik te maken van een goed preventief onderhoudsplan. Tot nog toe werd er voornamelijk aan storingsafhankelijk onderhoud gedaan. Dit wil zeggen dat een machine onderhoud kreeg of gerepareerd werd wanneer deze defect was of een storing vertoonde.

Dit is geen goede manier van werken omdat het onderhoud hierdoor onvoorspelbaar is, een goed onderhouden machine draait altijd beter. Naar aanleiding hiervan bestaat de stageopdracht erin om een preventief onderhoudsplan op te stellen van het hele machinepark. Het machinepark telt ongeveer 50 machines voor metaalbewerking zoals boor-/zaagstraten, plasmasnijders, plooibanken en lasapparaten plus een tiental voertuigen waaronder heftrucks, een graafmachine enz.

Het doel van een goed onderhoudsplan is om meer gepland onderhoud te gaan uitvoeren waardoor de machines betrouwbaarder worden en het werken ermee aangenamer wordt. Een goed onderhouden machinepark komt het bedrijf altijd ten goede.

Full text:
File Size Type Checksum
200901141_12.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3807 keer bekeken en 59 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VAN CLE, I. (2012). Opstellen van een onderhoudsplan. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43d6bcdff013d92847b1b0099.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact