About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Mechatronica system design MSD

2012
VANDERHOYDONCK, Michiel
VAN WESEMAEL, Andy
FRANSEN, Dries
Professionele bachelor elektromechanica Onderhoudstechnieken

Trefwoorden:

Abstract :
In het PWO-project Mechatronic System Design (MSD) moet een multidisciplinair team bestaande uit een student pba elektronica-ict, een student pba elektromechanica en een student toegepaste informatica een mechatronische virtualisatie en realisatie uitvoeren.
De studenten werken een virtueel model van een robot uit door gebruik te maken van SolidWorks, (CAD/CAM, Mechanische tekening) LabVIEW voor de embedded software en een iPhone/Android applicatie voor het controleren/besturen van de robot. Verder moeten er enkele sensoren ge´mplementeerd worden waarvan de meetwaardes in een database bijgehouden worden. Nadat deze virtualisatie uitgevoerd is moeten de studenten deze robot in de praktijk opbouwen.
De grote uitdaging binnen de mechatronicasector is ge´ntegreerde virtualisatie (in alle deelfacetten). Via deze weg kan men komen tot ÚÚn virtueel prototype van een systeem waarbij de kansen op verkeerde interpretatie van de systeemvereisten en problemen op systeemniveau geminimaliseerd kunnen worden alvorens er veel geld uitgegeven is binnen het ontwikkelingsproces.
Het gedeelte voor elektromechanica bestaat erin om het robotdesign te tekenen in SolidWorks. Dit design zal worden gebruikt om de robot virtueel te laten werken op de computer. Deze virtualisatie zal verkregen worden door een koppeling tussen SolidWorks en LabVIEW. Verder moeten er enkele sensoren ge´mplementeerd worden waarvan de meetwaardes in een database bijgehouden worden. Samenwerking en communicatie met de andere studenten in deze multidisciplinaire opdracht is essentieel voor het welslagen van het project.

Full text:
File Size Type Checksum
200900792_12.pdf 5 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1805 keer bekeken en 27 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANDERHOYDONCK, M., VAN WESEMAEL, A., FRANSEN, D. (2012). Mechatronica system design MSD. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43d6bcdff013da21c3c8300a3.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact