Abstract : Titel:
Instructies en optimalisaties van revisie spanenbrekers (= ARP's) VCST
Door:
Pieter-Jan Cuppens
Promotoren:
Dhr. Rudi Ramakers VCST
Ing. Patrick Pilat XIOS Hogeschool Limburg
De negen weken durende stage met daaraan gekoppelde bachelorproef werd uitgevoerd in het bedrijf VCST.
VCST is een internationaal, toonaangevend bedrijf dat zich bezig houdt met het ontwerpen, produceren en leveren van motor-, driveline- en autotechnologische componenten.
De opdracht van mijn stage bestaat uit drie delen:
• Het kritisch opvolgen van de totale revisie van de ARP's (= spanenbrekers) en vanuit deze opvolging optimalisaties (= verbeteringsvoorstellen) indienen.
De onderdelen die worden gereviseerd van de ARP's zijn de spanenbreker, de
spanenpomp en het pompstation met roerder.
• Vanuit deze opvolging revisiehandleidingen opmaken volgens de VCST - systemen. De volledige revisie moet worden gedocumenteerd met foto's, tekeningen, onderdelenlijsten, enz.
• Een ander type pomp voor 4 ARP's uitwerken en de voor- en nadelen van deze pomp op een rij zetten.
De eerste opdracht is het verbeteren van de revisie van de ARP's. Dit houdt in dat ik bij de spanenbreker uitzoek hoe men de slijtage van de breekmessen moet bepalen, hoe men de omkeersturing van de breekmessen bij blokkering moet instellen en of er nog andere punten zijn waarop de onderhoudstechnici moeten letten tijdens de revisie. Bij de spanenpomp wordt nagegaan hoe men de slijtage van het looprad en het pompdeksel moet bepalen en hoe men de afstand tussen het looprad en het pompdeksel moet instellen. Bij het pompstation met roerder bepaal ik waar de onderhoudstechnici rekening mee moeten houden tijdens de revisie.
De tweede opdracht is de opmaak van een revisiehandleiding zodat de onderhoudstechnici deze handleiding tijdens een revisie kunnen consulteren zodat ze stap voor stap weten wat er gedaan moet worden en waar ze op moeten letten.
De derde opdracht is de zoektocht naar een nieuw type spanenpomp voor de ARP's. Dit is noodzakelijk omdat er met de huidige spanenpompen veel problemen zijn.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
CUPPENS, P. (2012). Instructies en optimalisaties van revisie spanenbreker (ARP'S).
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43df6a6f1013e30c54af60028.
|