About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Ofan Workforce Management en Datatransport

2012
BEX, Koen
Professionele bachelor Toegepaste Informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
Titel: Ofan workforce management & datatransport

Door:
Koen Bex

Promotoren:
Danny Zeegers Analys4IT
Veerle Asaert Xios Hogeschool Limburg


Mijn stage behandelt het ERP-pakket Ofan Workforce Management van Analys4IT. Er zijn veranderingen nodig aan Ofan zelf: vertalingen bijwerken, userinput aanpassingen doorvoeren en enkele features toevoegen. Een tweede belangrijk deel is data transport. Ofan moet zijn gegevens kunnen overzetten naar het boekhoudprogramma van een partner van Analys4IT. Ten slotte heb ik een kleine casestudy uitgewerkt rond data-import in een Magento-database.

Ofan is beschikbaar in het Engels, Nederlands en Frans. De vertaling gebeurt aan de hand van .dll-bestanden die Ofan zelf aanmaakt. Eerst moeten er .csv-bestanden aangemaakt worden. Deze bevatten onder andere de locatie van het element dat vertaald wordt, het type en natuurlijk de vertaling. Via batch scripts worden van deze CSV's de .dll-bestanden aangemaakt.

Verder voeg ik aan Ofan de functie toe om een contactpersoon te dupliceren. Ofan toont dan het venster om een nieuw contact aan te maken met alle velden reeds ingevuld. De gebruiker kan ook prioriteiten geven aan de verschillende partijen die bij een dossier horen. Hij kan de lijst met partijen herschikken en Ofan onthoudt deze rangschikking in de database. Deze aanpassingen volgen de bestaande methodiek en het Model View ViewModel ontwerppatroon.

In mijn stage verzorg ik ook het data transport van Ofan naar BOB 50. Het bedrijf achter dat boekhoudprogramma, Sage, heeft een tool ontwikkeld om data te importeren. Nadat ik data uit Ofan haal, moet ik het via BOBLink invoegen in BOB 50. De gegevens van Ofan worden geschreven naar .txt-bestanden. Deze moeten worden gedefinieerd, zodat de data op de juiste plaats terechtkomt. BOBLink heeft geen grafische interface; het wordt aangeroepen via batch scripts.

Ten slotte maak ik een casestudy rond Magento Mass Importer. Dit is een tool die in staat is om gegevens snel te importeren in een Magento-database. Mijn begeleider wou dat ik onderzocht of het haalbaar is om voortaan Magmi te gebruiken bij webshops. Ik gebruik Magmi om producten toe te voegen aan een webshop. Vervolgens schrijf ik een kleine handleiding voor medewerkers van Analys4IT die Magmi via PHP zullen implementeren. De handleiding toont, aan de hand van screenshots en bijhorende uitleg, de stappen die ik volg en mijn ondervindingen.

Full text:
File Size Type Checksum
200900913_12.pdf 682 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1678 keer bekeken en 6 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BEX, K. (2012). Ofan Workforce Management en Datatransport. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43e3eb96f013e698e311b001b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact