About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Moving forward mobile - iPhone

2012
DUBOIS, Joris
CLUYTS, Tim
Professionele bachelor Toegepaste Informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
Het stageproject waar wij voor gekozen hebben is het "porten" van een bestaande Android- naar een iPhoneapp. MoFor – Moving Forward – is een programma dat op basis van een ingebouwde GPS de route van een gebruiker opslaat en deze doorstuurt naar een webservice, die door IMOB beheerd wordt. Samen met de mogelijkheid tot het maken van foto's en films worden deze gegevens verzameld en gebruikt om bereikbaarheidskaarten te maken voor scholen, bedrijven en gemeenten.
Objective-C is de programmeertaal die gebruikt wordt voor het ontwikkelen van applicaties voor iPhone, iPad, iPod en Mac computers. De bedoeling van onze stage is dat we een bestaande Androidapplicatie omzetten zodat deze bruikbaar is voor de iPhone. Het is immers niet mogelijk om een Androidprogramma op Appleproducten te gebruiken.
De iPhoneapp wordt opgesplitst in verschillende modules die onafhankelijk van elkaar kunnen werken, namelijk de camera-, tracker-, database-, upload- en downloadmodule. Op deze manier is de herbruikbaarheid van de code optimaal en kunnen de verschillende modules eenvoudig aangepast, verwijderd of toegevoegd worden zonder dat de hele applicatie daaronder zou lijden.
De cameramodule zorgt voor het nemen en het lokaal opslaan van een foto waarna deze wordt weggeschreven in de intern geïnstalleerde SQLite-database, samen met de huidige locatie van de gebruiker. Dezelfde procedure wordt gehanteerd bij het verwerken van video's.
De trackermodule volgt dan weer de verplaatsingen van de gebruiker op basis van het CLLocations-framework dat Apple beschikbaar stelt in iOS, het besturingssysteem geïnstalleerd op mobiele toestellen.
De databasemodule – die nauw samenwerkt met de up- en downloadmodule – zorgt voor een lokale opslag van de verzamelde gegevens. Dit vermijdt dat data verloren zou gaan wanneer de applicatie op onverwachte wijze afsluit of de telefoon uitvalt.

Full text:
File Size Type Checksum
200900494_200801176_12.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1477 keer bekeken en 8 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

DUBOIS, J., CLUYTS, T. (2012). Moving forward mobile - iPhone. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43eaae56b013ed6b9f7b3000b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact