About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Mobiele applicatie geneeskunde UZ Leuven

2012
OPHEIDE, Joey
Professionele bachelor Toegepaste Informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
In de epidemiologie wil men het voorkomen en de verspreiding van ziekten onder de bevolking onderzoeken (bijvoorbeeld huidkanker). Men gaat dus niet een diagnose of behandeling onderzoeken, maar wel wie er door de ziekte getroffen worden en welke factoren (leeftijd, geslacht, klimaat) hier invloed op hebben. Bij dit type onderzoek zullen relatief eenvoudige formules gebruikt worden om maten te berekenen, vaak op basis van twee-maal-twee tabellen of varianten daarop. Momenteel zijn er meerdere statistische pakketten die dit ondersteunen.

Bij deze statistische pakketten wringt het schoentje wat. Ze zijn in het Universitaire Ziekenhuis beschikbaar op desktops. Enerzijds ondersteunt elk pakket telkens maar een beperkt type onderzoek. Het opstarten van een PC en een pakket kost al snel meer tijd dan de relatief eenvoudige berekening zelf. Anderzijds zijn er steeds meer mensen bezig met het zelf doen van kleinschalig onderzoek, of het beoordelen van onderzoeksresultaten. Deze mensen hebben in hun praktijk meestal geen toegang tot één van deze pakketten.

Verder verlangt men ook deze pakketten mobiel ter beschikking te hebben. Als geneeskundigen naar ontwikkelingslanden gaan voor onderzoek, heeft men deze pakketten nodig. Door het feit dat er vaak geen computers beschikbaar zijn in ontwikkelingslanden, zoekt men naar een andere manier om gebruik te kunnen maken van de klassieke statistische pakketten.

Op het einde van de stage verwacht het Universitair Ziekenhuis Leuven gebruik te kunnen maken van een applicatie die epidemiologie en diagnostiek ondersteunt. De applicatie zal zowel door jonge geneeskundigen als oudere professoren gebruikt worden. Vooral voor deze laatste groep wordt een zeer simplistische user interface verwacht, die zichzelf uitwijst zonder dat de gebruiker kennis nodig heeft van de applicatie.

De applicatie zal ontwikkeld worden met behulp van jQuery Mobile: dit is een systeem interface gebaseerd op HTML5. Hierdoor zal de applicatie ondersteund worden door smartphones en tablets van alle bekende fabrikanten (Android, iOS, Windows Phone, BlackBerry, …). Ook wil men gebruik kunnen maken van deze zelfde applicatie via desktops. Er zal niet steeds verbinding zijn met het internet in het ziekenhuis, dus moet de app offline beschikbaar zijn.

Full text:
File Size Type Checksum
200801150_12.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1713 keer bekeken en 11 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

OPHEIDE, J. (2012). Mobiele applicatie geneeskunde UZ Leuven. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43eaae56b013ef5a70eda0022.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact