About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Inventarisatieapplicatie herstellingen

2012
REYSKENS, Thomas
Professionele bachelor Toegepaste Informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
DMDnet cvba, de eigenaar van Alfa-Zet Systems, is een winkel waar vaak herstellingen worden uitgevoerd aan allerhande hard- en software. Een belangrijk onderdeel van deze herstellingen, is de opvolging ervan. Tot nu toe werden deze allemaal bijgehouden in spreadsheets, maar dit was na verloop van tijd helemaal niet meer overzichtelijk. Mijn stageproject bestond er dus uit om dit facet te verbeteren. Na het analyseren van de workflow, heb ik besloten om er een webapplicatie rond te bouwen. Alle gegevens moeten namelijk overal beschikbaar zijn en de applicatie moet ook op verschillende besturingssystemen werken.

Binnen de applicatie staat het opvolgen van de openstaande herstellingen centraal. Het overzicht van deze herstellingen kan wel nog gefilterd worden op de locatie waar ze zijn binnengebracht
Met een eenvoudige klik kan men al de gegevens van deze herstelling opvragen.
Buiten de herstellingen, worden ook al de gegevens van de klanten en de toestellen bijgehouden. Zo kan de opvolging vlotter verlopen. Als een toestel bijvoorbeeld meerdere keren wordt binnengebracht, kan men eenvoudig alle licentiesleutels, wachtwoorden etcetera. terug opvragen. Dit is vooral handig als de klant deze is vergeten mee te delen.
Via een module voor statistieken kunnen al de verwerkte gegevens ook mooi weergegeven worden in verschillende soorten diagrammen.
Een zeer belangrijk aspect van herstellingen, is de feedback aan de klant. In het verleden werd dit wel eens vergeten, wat zeker niet ten goede kwam aan het bedrijfsimago. In mijn applicatie is het mogelijk om dit proces automatisch te laten verlopen. Door een druk op de knop stuurt men namelijk automatisch een bericht naar de klant.
Voor het opzetten van de server heb ik WAMP gebruikt. Dat is een pakket dat Apache, MySQL en PHP bundelt, om ge´nstalleerd te worden op een platform waar Windows op draait.
De formulieren worden allemaal gegenereerd door Niceforms, een op JavaScript gebaseerd systeem speciaal ontwikkeld voor het maken van fraai uitziende forms.
De statistieken worden gerenderd door pChart dat, door middel van de GD Grapics Library, voor zeer mooie grafieken zorgt.
Voor het beheer van de gegevens heb ik ook gebruik gemaakt van jQuery, een JavaScript Library. Via de ingebouwde AJAX-functies heb ik enkele mooie animaties kunnen maken.
Het automatisch versturen van een bericht naar de klant heb ik mogelijk gemaakt door een socket-verbinding tussen een gsm, waarop Android draait, en de PHP-server.
Voor het schrijven van de PHP-code heb ik Notepad++ gebruikt.

Full text:
File Size Type Checksum
200800608_11.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1864 keer bekeken en 10 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

REYSKENS, T. (2012). Inventarisatieapplicatie herstellingen. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43eaae56b013f09f8b3b60027.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact