About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Aqua Motion Agenda

2012
SMEETS, Stein
Professionele bachelor toegepaste informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
1. Abstract

Door: Stein Smeets
Promotoren:
Bedrijfsvoerder Marc Geerits AquaMotion
XIOS promotor Marijke Willems XIOS Hogeschool Limburg


AquaMotion heeft nood aan een flexibel agendasysteem. Bij aanvang van de stage maakte AquaMotion gebruik van een verouderde manier van datamanagement om de agenda te beheren. Hierbij stond de registratie van sportgegevens op matig niveau waardoor opvolging van een klant zeer moeilijk was.
Om de klantenservice en -opvolging zo vlot mogelijk te laten verlopen, is een vernieuwing van het agendasysteem en de registratie van klantengegevens een must.
De sportgegevens registreren is bij AquaMotion niet gemakkelijk omdat alle bewegingen in een zwembad gedaan worden. Onderzoek naar hoe men het best de gegevens kan registreren onder water, is al gedaan door Marc Vlaeyen, een Master student Electromechanica, maar verder onderzoek is nog nodig. Om de bewegingen van de klant in kaart te brengen stelde hij voor om gebruik te maken van 'Windows Kinect'.
AquaMotion wil naast de bewegingen ook de eetgewoonten en eventuele blessures van de klant kunnen registreren. Omdat AquaMotion haar klanten bij al deze aspecten wil opvolgen, wordt de agenda niet enkel gebruikt om de afspraken te beheren, maar moet er ook een klantensysteem in ge´ntegreerd worden. Zo is het mogelijk om vanuit de agenda de basisgegevens en enkele specifiekere gegevens, zoals de lichamelijke klachten van de klant te bekijken. Ook wanneer een klant extra aandacht nodig heeft, wordt dit duidelijk getoond. Zo kan de begeleiding tijdens een bezoek aan AquaMotion optimaal verlopen.
De agenda zal ge´mplementeerd worden in een Java-omgeving en zal gebruik maken van een MySQL-database. De applicatie haalt de gegevens van de CakePHP-webservice die op zijn beurt de gegevens haalt van de database zelf. Er is hier gebruik gemaakt van een webservice om in een latere fase van het project de klanten de mogelijkheid te geven om zelf thuis afspraken te maken. Het hele programma respecteert het MVC-patroon om latere uitbreidingen mogelijk te maken.

Om de bewegingen van de klanten tijdens hun bezoek aan AquaMotion goed te registreren, gaat men onderzoeken of het mogelijk is om Windows Kinect te gebruiken om bewegingen onder water te registreren, zodat deze technologie in de toekomst gebruikt kan worden. Wanneer dit mogelijk is zal er, na de stageperiode, samen met het MIC (Microsoft Innovation Center) gekeken worden hoe het project verder uitgebreid kan worden. Het is de bedoeling om samen met het MIC de gegevens die geregistreerd werden door Windows Kinect te verwerken en te bewaren.
Wanneer de hele agenda en de Windows Kinect-opstelling op punt staan, zal er een spelvorm rond gebouwd worden. Door te sporten bij AquaMotion verdienen de klanten punten en zo worden ze steeds gemotiveerd. Verder hebben ze dan de mogelijkheid om hun punten in te ruilen tegen kortingsbonnen in sportwinkels.
Het hele project streeft ernaar om sporten en revalideren bij AquaMotion op een hoger niveau te brengen. Het sporten bij AquaMotion wordt een unieke ervaring.


Full text:
File Size Type Checksum
200900357_12.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1762 keer bekeken en 2 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SMEETS, S. (2012). Aqua Motion Agenda. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43f4a8383013f89ec4b220001.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact