About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

TV-Gids 2

2012
VAESEN, Joris
Professionele bachelor toegepaste informatica Applicatieontwikkeling

Trefwoorden:

Abstract :
1. ABSTRACT
Het project van de stage is het uitbouwen van een moderne en gebruiksvriendelijke tv-gids in ASP.NET 3.5. Voor het ontwikkelen hiervan wordt gebruik gemaakt van Microsoft Visual Studio 2010. De tv-gids moet uiteindelijk gebruikt kunnen worden op www.hbvl.be en www.gva.be. Er moet rekening gehouden worden met verschillende besturingssystemen en browserplatformen. Verder moet de nieuwe tv-gids voldoende compatibel zijn met tablets en smartphones.
Allereerst kwam het aspect 'modern' aan bod. De nieuwe tv-gids moet zich onderscheiden van de huidige tv-gidsen op het Internet. Iets wat meteen opvalt is het feit dat bijna alle online tv-gidsen gebruik maken van een horizontale weergave. Wij opteerden voor een verticale tv-gids om een groter bereik van tijd te kunnen dekken en om bijna uniek te zijn in zijn soort. Dankzij jQuery en AJAX kan op een zeer snelle manier, zonder dat de pagina ververst moet worden, genavigeerd worden door de verschillende tv-zenders heen.
Ook gebruiksvriendelijkheid is een troef die wij met de nieuwe tv-gids willen uitspelen. Zo zijn de zenders onderverdeeld in talen om een eerste selectie te kunnen maken. De bezoeker ziet steeds het overzicht van drie gerelateerde zenders, wat het navigeren vergemakkelijkt. Wanneer de gebruiker drie niet-gerelateerde zenders wil bekijken heeft hij de mogelijkheid om zelf een persoonlijke tv-gids samen te stellen. Hier kan hij zenders per drie groeperen in een volgorde die hij zelf kan kiezen. De persoonlijke tv-gids blijft bewaard, ook wanneer de browser wordt afgesloten. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van 'cookies'. Door er vanuit te gaan dat enkel het 'click'-event gebruikt kan worden is de tv-gids gemakkelijk te hanteren voor iedereen en is hij compatibel met smartphones en tablets.
De gegevens voor de tv-gids worden aangeleverd via XML- en afbeeldingsbestanden. Deze moeten dagelijks ingelezen en weggeschreven worden naar een MS SQL-database die beheerd wordt met MS SQL Server Management Studio. Hiervoor is een 'job' geschreven die dagelijks vanuit de webserver aangeroepen en uitgevoerd wordt. De afbeeldingen die behoren tot bepaalde programma's moeten ingelezen en weggeschreven worden naar de juiste paden om aan de voorkant van de website een zo efficiŽnt mogelijk mechanisme te creŽren en de laadtijd van de webpagina's zo laag mogelijk te houden.
Compatibiliteit over verschillende browsers en platformen is zeer belangrijk. De tv-gids moet niet enkel goed functioneren in de webbrowser van een Windows- of Linuxcomputer maar moet ook geschikt zijn voor webbrowsers van tablets zoals die van de iPad. Dit zorgt ervoor dat elke uitbreiding zeer goed moet afgewogen worden om compatibel te zijn en te blijven.
Verder is bij het ontwikkelen van deze tv-gids SEO zeer belangrijk. Zo moeten URL's naar een vriendelijke vorm herschreven worden om betere resultaten te krijgen bij Google en moet er steeds rekening gehouden worden met de gebruikte 'meta-tags'.

Full text:
File Size Type Checksum
Eindwerk Joris Vaesen.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1677 keer bekeken en 1 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VAESEN, J. (2012). TV-Gids 2. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43f4a8383013f8a0222b6000b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact