About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Geografische presentatie van Feathers output : backend

2012
VANDENBORNE, Jeffrey
Professionele bachelor toegepaste informatica. Systeem -en netwerkbeheer

Trefwoorden:

Abstract :
In dit eindwerk wordt de automatisering beschreven van Feathers runs samen met de tools die ermee in combinatie gebruikt worden, zoals het Quantum GIS-programma dat de output van het Feathers-programma omzet naar visuele kaarten met allerhande geografische informatie.

Feathers is een operationeel activity-based model dat via beperkte steekproeven een schatting maakt van het verkeersgedrag binnen Vlaanderen, o.a. de hoeveelheid verkeer van de ene stad naar de andere of voorspellingen van vervoersmiddelen op basis van activiteiten en afstand. Door de grote complexiteit van het programma is de configuratie die in XML geschreven is, ontzettend groot. Door de jaren heen is het bestand gegroeid tot een punt waar er een groot aantal dezelfde bestanden voorkomen die soms allemaal manueel moeten worden aangepast. Het grote probleem is dat de fouttolerantie heel laag is zodat een foutje in de configuratie leidt tot verkeerde informatie.

Hoewel er al druk aan de tweede versie van Feathers gewerkt wordt moet de huidige versie nog worden onderhouden en kan een soort automatiseringssysteem heel veel tijd uitsparen bij het uitvoeren van Feathers.

Door middel van tools zoals XSLT kan het configuratie bestand voor een deel automatisch gegenereerd worden en dubbel voorkomende informatie worden afgeschermd zodat de gebruiker een gegeven niet meer dan één keer moet ingeven, zelfs als het op verschillende plaatsen in de configuratie voorkomt.

Momenteel wordt het configuratie bestand aangepast en wordt deze meegegeven aan een script dat Feathers uitvoert met de gegeven bestanden. Daarna wordt de informatie die Feathers teruggeeft ook optioneel gebruikt in het Qgis-programma dat visuele kaarten genereert van de informatie. Het manueel uitvoeren kan veel tijd

Full text:
File Size Type Checksum
200900112_12.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1306 keer bekeken.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANDENBORNE, J. (2012). Geografische presentatie van Feathers output : backend. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43f4a8383013f8a48382a0014.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact