About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Netwerkbeveiliging KMO's

2012
WOUTERS, Kenny
Toegepaste Informatica. Netwerkbeheer

Trefwoorden:

Abstract :
Doordat vele KMO's kleine en meestal zelfgemaakte netwerken hebben, zijn deze vaak niet goed beveiligd. Hierdoor zijn ze een makkelijke prooi voor mogelijke hackers.

Door middel van een firewall en het beveiligen van toegangspunten is het mogelijk om hackers en andere boosdoeners te hinderen in hun zoektocht naar informatie en/of toegang tot het netwerk. Hierdoor is het voor hackers minder interessant om te proberen het netwerk te hacken aangezien ze meer tijd nodig hebben en zo de kans vergroot dat ze ontmaskerd worden.

Mijn doel is om het netwerk van een klant van Analys4IT, te beveiligen. Na het onderzoek van verschillende firewalls, heb ik, samen met de bedrijfspromotor, een keuze gemaakt aan de hand van enkele criteria. Daarna heb ik de firewall geconfigureerd.
Nadat het netwerk beveiligd is, test ik of deze nog steeds werkt zoals tevoren maar toch beveiligd is tegen mogelijke indringers.

Ik registreer het domein zodat het netwerk toegankelijk is via naam en niet enkel via Internet Protocol (IP). Ook ondersteun ik de klant bij het verlenen van externe toegang tot het netwerk. Op die manier kan de klant de mailserver raadplegen van buitenaf.

Nadat het netwerk beveiligd is met de firewall ga ik, met toestemming van de bedrijfspromotor en het bedrijf, testen op mogelijke zwaktes. Naargelang de resultaten van de penetratietesten ga ik de nodige aanpassingen aanbrengen om de overgebleven zwaktes te verminderen.

Naast mijn hoofdproject zal ik ook ad-hoc opdrachten moeten uitvoeren. Dit is een onderdeel van het dagdagelijkse werk van een systeem/netwerkbeheerder. Deze opdrachten variŽren naargelang de vragen van de klant, eventuele problemen en mogelijke upgrades.


Full text:
File Size Type Checksum
200700560_12.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1566 keer bekeken en 12 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

WOUTERS, K. (2012). Netwerkbeveiliging KMO's. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43f4a8383013f99b3a8ed0027.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact