About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Aerogel, een innovatief isolatiemateriaal

2012
BECKERS, Jorik
Professionele bachelor in de bouw

Trefwoorden:

Abstract :
Stilstaan is achteruitgaan, dat is het moto dat ik hanteer. Daarom heb ik bewust gekozen voor het onderwerp Aerogel, een innovatief isolatiemateriaal. Isolatie is tegenwoordig een veelbesproken item door de extreme weersomstandigheden en de dure brandstofprijzen.
Aangezien de traditionele isolatiematerialen steeds minder lijken te voldoen aan de EPB-eisen, wordt het tijd voor een nieuw materiaal namelijk Aerogel. Dit materiaal heb ik in het theoretisch gedeelte van mijn bachelorproef bestudeerd en vergeleken met de traditionele isolatiematerialen.
Het tweede deel van deze studie gaat over de toepassingen van Aerogel in de woningbouw. De verschillende materialen en specifieke eigenschappen komen uitgebreid aan bod. Vervolgens worden enkele van deze materialen toegepast in het project in Opglabbeek. Dit project omvat het bouwen van een gemeenschapscentrum in de stadskern van Opglabbeek door de firma Heijmans Bouw nv. In kader van mijn stage wordt er aangetoond, in samenwerking met werfleider Peter Didden welke impact Aerogel zal hebben op de thermische prestaties, de planning en de kostprijs van het project.
Deze bachelorproef dient een theoretisch document te worden over het nieuwe isolatiemateriaal Aerogel en zijn toepassingen. Er werd onderzocht in hoeverre Aerogel de traditionele isolatiematerialen gaat vervangen en verbeteren, met toepassing op het project in Opglabbeek. Hiermee ontstond er een beter beeld over het gebruik van Aerogel en komen we te weten of het meer is dan toekomstmuziek.


Full text:
File Size Type Checksum
200800623 - 12.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1815 keer bekeken en 35 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BECKERS, J. (2012). Aerogel, een innovatief isolatiemateriaal. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43f4a8383013f9a9cbb880097.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact