About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Thermische onderbrekingen bij balkons: theoritische begrippen en praktische toepassingen

2012
COTTENIE, Sam
Professionele bachelor in de bouw

Trefwoorden:

Abstract :
Op het einde van mijn opleiding loop ik stage bij het bedrijf Mitro op een werf van 22 appartementen in Haren bij Brussel. De meeste appartementen zijn voorzien van een balkon. Deze bachelorproef behandelt een aantal technische aspecten, die van belang zijn bij de bouw van balkons, in het bijzonder de technieken om thermische onderbrekingen te bekomen.
In het eerste deel, dat voornamelijk een theoretische uiteenzetting is, wordt verwezen naar de recente EPB-wetgeving en het belang van thermische onderbrekingen.Vanaf 2010 wordt door het Vlaamse Gewest immers een maximum E-peil vereist, waardoor onder andere de correcte uitvoering van de isolatieperimeter extra aandacht vergt. Er wordt onderzocht hoe men kan voldoen aan deze regelgeving. Behalve de bouwknopen worden eveneens de op te vangen krachten, en spanningen t.g.v. het eigengewicht, de gebruiksbelasting, windlasten en thermische uitzetting besproken.

In het tweede gedeelte komt de praktische toepassing aan bod. Bij balkons is een doordacht ontwerp onontbeerlijk, net zoals de gekozen uitvoeringsmethode. Er bestaan verschillende technieken om een balkon te verwezenlijken. De technieken die aan bod komen op de werf waar ik stage loop, worden uitvoerig besproken in deze bachelorproef. Er worden antwoorden geformuleerd op de vraag hoe men de balkons op een correcte manier kan calculeren, efficiŽnt kan inplannen en veilig kan uitvoeren.


Full text:
File Size Type Checksum
200900058_12.Voorblad.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2018 keer bekeken en 24 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

COTTENIE, S. (2012). Thermische onderbrekingen bij balkons: theoritische begrippen en praktische toepassingen. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b43f4a8383013fa91b7f0d00fb.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact