Abstract : Deze bachelorproef gaat over het project 'de nieuwbouw van een vrijstaand gebouw voor dienstverlenende en administratieve functies in Genk, opdracht gegeven door het samenwerkingsproject nieuwbouw Welzijnscampus Genk'. Dit gebouw biedt plaats aan verschillende diensten, namelijk: REVAL Genk-Maasland, CST Genk-Maasland, DGO en CGG Genk. De werken zijn gestart in september 2011 en zullen zo'n 420 werkdagen in beslag nemen met een extra van 5 regendagen. De opleveringsdatum is 13-10-2013.
De welzijnscampus in Genk wordt uitgevoerd in een volledige betonskeletstructuur. Op deze structuur zal men het buitenschrijnwerk aanbrengen waarna de gevelbekleding wordt geplaatst. Belangrijk hierbij zijn de lucht- en waterdichte aansluitingen.
De studie behandelt de aansluiting tussen raam en gevel. De bevestigingen, lucht- en waterdichte aansluitingen, afwerking… komen tijdens de studie aan bod. De aandacht gaat vooral uit naar de lucht- en waterdichte aansluitingen, met extra aandacht voor het later plaatsen van de gevelbekleding tegen de betonnen gebouwstructuur.
Het onderzoek wordt toegepast op de welzijnscampus in Genk. De plannen geven een duidelijk beeld van de verschillende raampartijen en de grootte hiervan. Verschillende soorten van afwerkingen worden toegelicht.
Is de materiaalkeuze naar lucht- en waterdichte afwerking de goede keuze? Zijn er alternatieven? Hoe gebeurt de uitvoering? Zijn er grote verschillen?
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
KOOLEN, Y. (2012). Aansluiting van buitenschrijnwerk op gevelbekleding.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141a6d46ba40083.
|