Abstract : Het bouwen van een appartementsgebouw te Diepenbeek is een project dat bestaat uit 12 appartementen, dat later deel uitmaakt van de projectontwikkeling van Dethier N.V.
Het project is een woongelegenheid voor 12 gezinnen. De kamers hebben een binnenoppervlakte van 32 m², en het gebouw is 2 verdiepingen hoog. Eind 2012 is het project afgerond, en het kost ongeveer 1 miljoen euro in totaal.
Doordat we met een aantal problemen te maken hebben bij de opbouw van deze werf, vooral in de beginfase van de, meerbepaald de funderingsfase, wordt dit verder uitgediept in deze bachelorproef. Het eerste deel bestaat uit een beschrijving van problemen die we tegenkomen, waarna beschreven wordt hoe dit probleem ook wordt opgelost.
Vervolgens wordt de gehele uitvoering van de fundering tot in de kleinste details beschreven, uiteraard gestaafd met foto's en ander beeldmateriaal. We gaan hierbij van de uitvoering van hoe men funderingswanden uitzet, tot hoe men het water dat in de kelder komt buiten het gebouw houdt.
Daarna wordt er beschreven wat de specifieke voorbereidingswerken zijn van de werfleider. Er zijn tabellen opgemaakt die weergeven welke materialen er op welk tijdstip op de werf aanwezig moeten zijn, samen met de hoeveelheid die er aanwezig moet zijn. Ook wordt de werfinrichting besproken, de ploegenindeling en de rest van de voorbereidingswerken die er moeten plaatsvinden als leidinggevende.
Daaropvolgend wordt er een volledige detailcalculatie gemaakt van de gehele funderingswerken, samen met een gedetailleerde planning. Er worden uitvoeringsmethodes met elkaar vergeleken, waaruit volgt welke het meest toepasbaar is voor deze werf.
Tot slot wordt er ook nog een deel geschreven over veiligheid gedurende de funderingswerken. Doordat er op de bouw met zware materialen gewerkt wordt, al dan niet op grote hoogte, is veiligheid toch nog altijd een belangrijk aspect in de bouwwereld.
De opbouw van een fundering kan misschien wel simpel lijken, maar zoals met alles in de bouwkunde, komen er altijd problemen voor. Er worden altijd nieuwe situaties gecreëerd, waardoor er altijd nieuwe oplossingen moeten worden gezocht. Ook moet er met veel precisie gewerkt worden. Hoe kan men anders met simpel arbeidersmateriaal een gebouw, tot op de centimeter, juist op een verkaveling plaatsen? Dit zal volledig worden beschreven in deze bachelorproef, samen met andere werken dat een projectleider, een werfleider en een calculator moet verrichten om een fundering in stand te zetten.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
ROOSEN, J. (2012). Studie fundering appartementsgebouw.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141b6cb090800d4.
|