About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Tongeren collector Nerem Vreren

2012
SCHROYEN, Stijn
Professionele bachelor in de bouw

Trefwoorden:

Abstract :
In deze bachelorproef worden twee onderwerpen beschreven en vergeleken. Het eerste onderwerp wordt vergeleken met het eerste voorstel van uitvoering en de definitieve uitvoering. Van het tweede onderwerp wordt een vergelijking gemaakt aan de hand van de nieuwe toestand en een mogelijk alternatief.

In het project wordt het gemengd riool stelsel vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Als fundering van de riolering wordt een zand- cement fundering en/ of een fundering van grindkernen geplaatst. De grindkernen worden uitgevoerd in de Neremstraat. De grindkernen worden vergeleken met grondverbetering.

Andere uitvoeringsfases zijn het bouwen vier overstort constructies en een doorpersing uitvoeren. De doorpersing wordt beschreven en vergeleken met twee uitvoeringen. Bij de eerste uitvoering komen praktische problemen voor hierdoor is er tot een ander voorstel gekomen voor het uitvoeren van de doorpersing.

De definitieve uitvoering van de doorpersing gebeurt vanuit een gebouwde collector en wordt geboord onder het baanbed in een bocht langsheen bestaande huizen en nutsleidingen tot in een bestaande collector. Aan de hand van de meetstaat wordt een detailcalculatie gemaakt van de collector,persput. Zo wordt duidelijk wat de kosten van een collector zijn.

Bij de vergelijking van de grindpalen en grondverbetering zal er rekening gehouden worden met de toegankelijkheid van de werf en komen we terug op het grondonderzoek. De grindpalen worden in de grond geboord en hebben een diepte van 6.5 tot 8.5m. Om de hoogte van de grondwaterstanden te weten worden er peilfilters geplaatst, hier worden dagelijks de waterstanden gecontroleerd. Bij grondverbetering moet de grond uitgegraven worden en naar de Kremerstraat worden afgevoerd. Op het terrein van de Kremerstraat wordt de uitgegraven grond vermengt met kalk en terug naar de werf gevoerd. Van de vergelijking wordt een detailcalculatie gemaakt. Met de vooropgestelde rendementen wordt rekening gehouden met de planning. Bij grindpalen zal er minder grondverzet zijn dan bij grondverbetering met steenslag, waardoor de uitvoeringstermijnen verschillen.

De verschillen tussen de onderwerpen worden opgemerkt bij de uitvoeringsmethodes. Er zal ander materieel en materiaal gebruikt worden. De voor- en nadelen zullen beschreven worden, hierdoor zal één van de uitvoeringen een voorkeur krijgen. De risicoanalyse geeft de risico's weer tijdens de werken. Hiermee zal tijdens de uitvoering maatregelen moeten getroffen worden.

Het algemene besluit is dat de gespecialiseerde werken complex kunnen zijn, maar een vlotter rendement halen dan de standaard uitvoeringen.Full text:
File Size Type Checksum
200700698_12.pdf 5 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1783 keer bekeken en 30 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SCHROYEN, S. (2012). Tongeren collector Nerem Vreren. Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141b6e1276900e5.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact