Abstract : In Leuven wordt de Kapucijnenvoer heraangelegd. Hierbij wordt het straatbeeld volledig veranderd door de Voer, een zijrivier van de Dijle, die nu ondergronds loopt open te leggen. Verder wordt er een gescheiden rioolstelsel aangelegd en wordt er nieuwe bestrating gelegd.
Het project situeert zich in de Prosper Poulletlaan, de Kapucijnenvoer, de Janseniusstraat en Remi Vandervaerenlaan. Het hele project neemt 450 werkdagen in beslag.
Deze studie gaat voornamelijk over de doorpersing die wordt uitgevoerd in de Prosper Poulletlaan. In deze studie, wordt de doorpersing vervangen worden door een riolering aangelegd in open sleuf. Hierbij worden staan veiligheid, rendement en tijdsduur centraal.
Aangezien er onder de riolering zeer slappe grond zit, is het in de praktijk niet mogelijk om deze in open sleuf te realiseren. Hierdoor zijn de bevonden resultaten in dit project fictief. Wel geeft deze studie duidelijk de verschillen aan tussen een doorpersing en een riolering, aangelegd in open sleuf.
Buiten het feit dat er in dit project een aantal persingen worden doorgevoerd, komen er nog enkele ander technieken aan het bod. Zo worden er verscheidene putten ter plaatsen gebruikt, komen er verscheidene speciale beschoeiingstechnieken gebruikt en wordt er een speciale betonnen constructie gemaakt, waar de voer door komt te stromen.
Dit alles zorgt ervoor dat dit een uiterst interessant dossier is om een bachelorproef over te maken.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
VANHOOF, J. (2012). Doorpersing/riolering in open sleuf: een vergelijking.
Unpublished thesis, Xios, N-TECH.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae680b4419ac19a0141b74b3b7a0108.
|